5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

3. defa KÖYDES üyesi seçildi

Kars'ta Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin üyelik seçimlerinde İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Perihan Aksoy 3. defa KÖYDES üyesi seçildi. 

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Vali Mehmet Ufuk Erden başkanlığında, 71 köy muhtarı ve 5 de Kars İl Genel Meclisi Üyesi'nin oy kullandığı seçimde, İl Genel Meclisi üyelerinden Çiğdem Perihan Aksoy, kullanılan oyların 53'ünü alarak 3. kez KÖYDES üyeliğine seçilirken, kendisini 39 oyla Dağıstan Halitoğlu izledi. 2 dönem KÖYDES üyeliği yapan MHP'li Özer Altunsabak da 37 oy alarak üyeliğe veda etti. Muhtar üyeliklerine ise Borluk Muhtarı Yusuf Dikicier ile Halefoğlu Muhtarı Ahmet Nuri Ölmez seçildi. 

Vali Mehmet Ufuk Erden, yaptığı konuşmada, "KÖYDES olarak köylerin sorunlarına yönelik verimli çalışma yaptık. Şu anda köylerimizin birçok sorununu çözmüş durumdayız. Gönül isterdi ki, tüm köy yollarımızın yolunu asfalt yapalım. Ancak çok pahalı olduğu için şu anda öncelikli olarak yalnızca grup köy yollarımızın yolunu asfalt yapabildik. İmkanlarımız elverdiği ölçüde ileriki yıllarda tüm köy yollarımızı asfalt yapma amacı içerisindeyiz" dedi. 

İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Perihan Aksoy ise, "Köyün yolunu, suyunu yapmışsak tamamdır, hizmet yaptık, sorunları da çözdük' diyoruz. Bizim köylerin de meydanı olsun, çocuk parkları, kilit parke yolları, kaldırımları, aydınlatması, yeşil alan ve ağaçlandırması, spor alanları, kendi ürünlerini pazarlayacakları pazar yeri, okulları ve camileri ihata duvarlarıyla çevrili olsun. Bu ülkenin, bunları yapacak gücü ve kaynağı var. Bunları talep edin. Emin olun ki bunların hepsi gerçekleşir" diye konuştu.
KÖYDES yönetimine de seslenen Aksoy, "Başta sayın Valim Mehmet Ufuk Erden olmak üzere iyi niyetle köylerdeki sorunların çözümü için çalışıyoruz. Muhtar arkadaşlarımın da köyleri için nasıl çalıştıklarına tanık oluyoruz. Usanmadan, bıkmadan, her kapıyı çaldıklarını görüyor, çoğu zaman onların da, çaresiz, umutsuz köylerine döndüklerini içimiz acıyarak görüyoruz. Çoğu zaman memurlar tarafından, 'bugün git, yarın gel', ya da 'muhtar, sen çok sorun getiriyorsun, çok ısrarcı davranıyorsun böyle yaparsan hiçbir işinizi yapmayız' diye, tehdit edildiklerini de biliyorum. Devletin yükünü çeken muhtarlar, itilip kakılan yine muhtarlar. Hiç kimse unutmasın ki, muhtarlar da, seçimle iş başına geliyorlar. Hiçbir kamu görevlisinin onlara tepeden bakmaya, onları oyalamaya hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

"TEMEL HAKLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILAMAZ"
Köylere yapılan hizmetleri yeterli bulmadığını ifade eden Aksoy, şunları söyledi:
"Bu çağda eğitim, sağlık, yol, su, sağlıklı ve güvenilir bir çevrede yaşamak her bireyin temel hakkıdır. Bu hizmetler bir insan hakkıdır. Bu hizmetlerin verilmesi, bir lütuf, bir bağış değildir. Temel haklar üzerinden siyaset yapılamaz. Ben size kendi adıma bunun sözünü veriyorum. Siyasi ve etnik ayrımcılık yapmayacağım ve insan haklarını ihlal etmeyeceğim."

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 10:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?