6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

309 köy yol ulaşıma kapandı

Kars genelinde kar yağışı nedeniyle 309 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların kapanmasıyla müşterisiz kalan esnaf ise, gün boyu kar temizliği yaptı.

İl genelinde gece saatlerinden itibaren etkili olan kar, 11 santimetre kalınlığa ulaştı. Selim ilçesinde ise okullar bir gün tatil edildi. 309 köy yolunun ulaşıma kapanması ve köylülerin kente gelememesi sebebiyle Karslı esnaf işsizlikten yakındı. İşyerlerinin önünde müşteri beklemekten canlarının sıkıldığını söyleyen Ziya Tarım, "Şaşırıp kaldık. İş yok, güç yok. Bizler de can sıkıntısından gün boyu kar temizliyoruz. Kepenk kapatma noktasına geldik. İcralık olduk, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Aldığımız malları satamıyoruz" dedi.

Esnaf Zeki Yokuş da, köylünün kentin bel kemiği olduğunu belirterek, "Köylü olmadığı zaman işimiz de olmuyor" diye konuştu.

Kar temizliği yaparak vakit geçiren işyeri sahiplerinin sunta ve diğer malzemelerden yaptıkları temizleme araçları ise dikkat çekti.

Öte yandan, taksi sürücüleri de işsizlikten yakındı. Kar nedeniyle müşteri bulamadıklarını belirten şoförler, vakitlerini araç lastiklerine zincir takarak geçirdi. Kar nedeniyle kayan araçlardan bazıları ise vatandaşların yardımıyla kaldırım kenarlarına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 16:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeki adamın biri IP: 88.254.82.xxx Tarih : 21.12.2007 10:36:28

slmlar olsun canım güzide karsıma o kulislerde boy gösteren siyasiler halkta uyandı yaptıklarınız ne var somut olarak 309 köy yolu ulaşıma kapanmış köylü çalışsın getirsin sayın çok bilmiş partililerin akrabasının eşinin dostunun iş yerine menfatine kullanılsın ama kişın onlar alafranga wc kullansın 70 yaşındaki dedem abdest için -30 derece dışarıda lavaboya gitsın adalet nerde artık siz misyonunuzu tamamladınız sıra bizim gibi aydın gençlerde teşekürler