1
Mayıs
2024
Çarşamba
KARS

350 milyonluk büyüleyen proje

AK Partili Kars Belediyesi'nin başarılı Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eski para ile 350 trilyon TL.'lik "Kentsel Dönüşüm Projesi"nin 9 mahalle de hayata geçirileceğini, ilk etap olarak Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi'nde Haziran ayında temeli atılarak kısa sürede yükselen binalarının Kars'ın vizyonunu değiştirdiğini belirtti.

Haziran ayında temeli atılarak yapımına başlanan ve 5 aylık bir sürede binalarının yükselmesi Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerine insanların dikkatini çekti. Çok sayıda vatandaşın hayallerini süsleyen konutlar 2014 Mayıs veya Haziran aylarından tam olarak tamamlanarak hak sahiplerine verilecek.

Kars'ın alt yapısına korkmadan girerek kentin 50 yıllık alt yapı sorununu kökünden çözen AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kentin uzun vadeli sorunlarının çözüldüğünü, artık kentin görünümü için çalışmalar yapılacağını ve Toki ile hayata geçirilen 'Kentsel Dönüşüm Projesi' ile 25 bin 200 insanın yapılacak kontlarda kentli olmanın ayrıcalığını yaşayacaklarını ve gece-kondu derme çatma evlerden kurtulacaklarını kaydetti.

2013 yılı içerisinde Kars genelinde aynı anda birçok noktada yaptığı çalışmalar ve şehri bir anda inşaat alanına dönüştürerek yapılan yol, kaldırım, park, hayvan pazarı, su, kanalizasyon ve derelerin ıslah çalışmaları ile birlikte tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisleri, Asri Mezarlık Projesi, Belediye Hizmet Binası devam eden Kentsel Tasarım Projesi ile bir anda dikkatleri üzerine çeken Başkan Bozkuş, Kars'ın önünün her anlamda açıldığını söyledi.

Başkan Nevzat Bozkuş; "Kars'ın etrafına baktığınızda gecekondu almış başını gidiyor. Belediye meclisinden karar aldık. 9 mahalle yaklaşık 7 bin 200 tane konut var. Bunlar 6 milyon metre kare alana yerleşmiş. Bu evlerde 25 bin 200 insan oturuyor. Biz bunlara alt yapı hizmetini götürürsek, kanalizasyon, yol, su, kaldırım ve sosyal donatılarıyla birlikte eski parayla 500 trilyon TL. Tutuyor. Toki ile ortak proje gerçekleştirdik. Biz bunları 2 milyon metrekare alana yerleştiriyoruz. Sosyal donatıları da alt yapı hizmetleri de dahil. Yapılacak konutlarda dahil 350 milyon TL. tutuyor. Biz vatandaşlarımız için "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında Toki'ye konutlar yaptırmaya başladık İlk etap binalar yapıldı. Kentsel Dönüşüm Projesi ile hem Kars modern şehir olacak. Aynı zamanda 150 milyon TL. gibi bir meblağda tasarrufumuz olacak. İşte Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi kentin havasını değiştirdi" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Yapımına başlanan konutların çoğunluğu tamamlandı. Binaların içinde çalışmalar yapılacak. Bunlarda kısmet olursa önümüzdeki yıl bitirilecek. Bu modern ve kaliteli binalarda vatandaşların yaşam kaliteleri de yükselecek ve hayatları değişecek. Burada yaklaşık 2 bin 30 konut yapılacak. Bin 30 tane konut vatandaşa ve hak sahiplerine verilecek. Bin tanesi de satılacak. Bu konutlarla birlikte 2 iş merkezi, 2 semt pazarı altı otopark olacak. Bayrampaşa ve Atatürk Mahallerinden sonra Kentsel Dönüşüm Projesi 'Yerinde Çözüm' sloganıyla diğer mahallelerde etap etap devam edecek. Diğer mahallelerde de yapılacak konutlar ile kişilerin sosyal yaşamın da olumlu gelişmeler olacak. ve inanıyorum şehir hayatı bütün semtlerimizde hissedilecek. Karslılar kentli olmanın özelliğini birlikte yaşayacaklar. Biz bunu inşa ediyoruz" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2013 Perşembe 15:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Karslı IP: 78.168.102.xxx Tarih : 18.11.2013 21:16:02

     Kars Belediyesi önce Karsın sokaklarkını iyi bir asfalt yapsın ondan sonra Tokinin yaptığı binalarla övünsün.