5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

5 ayrı senaryodan başarıyla geçtiler

Kars İl Emniyet Müdürlüğünce 'Polis Savunma Taktikleri Temel Eğitim Kursu'nu başarı ile bitiren 33 personele sertifika verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, " Toplumun asayişini sağlamakla görevli güvenlik kuvvetleri bu görevlerini icra ederken son derece duyarlı ve hassas olmak durumundadırlar. Zira güvenlik kuvvetleri her şeyden önce toplumun huzur ve sükununu temin için vardır. Modern demokratik devlet anlayışına göre halk için var olan güvenlik kuvvetlerinin temel görevlerinin başında halkın huzur ve sükûnunu temin etmek vardır. Polis bu görevini yerine getirirken zaman zaman fiziki güç ya da silah kullanmak zorunda kalmaktadır." denildi.

Açıklamada, "Polisin bu durumların üstesinden gelebilmesi için, gerekli olan fiziksel yeterlilik derecesinin üst seviyelere çıkarılabilmesi ve bu surette suçla mücadelesini daha etkin hale getirilebilmesi amacıyla; 18 Eylül 2006 tarihi itibari ile 43 ilde başlatılan, günümüz itibari ile 67 ilde devam etmekte olan "Polis Savunma Taktikleri Temel Eğitim Kursu"nun öncelikli olarak asayiş hizmeti veren Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, Polis Merkezi Amirliğinde çalışan ve olaylara ilk müdahale eden personelden başlamak üzere tüm Emniyet Hizmetleri sınıfı personelimize 23.09.2008 tarihli Valilik Makamının olurları ile kurs verilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda Müdürlüğümüzce 6 - 10 Ekim 2008 tarihleri arası ve 20 - 24 Ekim 2008 tarihleri arasında iki dönem halinde toplam 33 Polis Memuruna; Polis Memuru Kemal Barış Erenbilge tarafından "Polis Savunma Taktikleri Temel Eğitim Kursu" verilmiştir. 21.11.2008 günü Müdürlüğümüz Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü dahilinde bulunan spor salonunda, adı geçen eğitimi alan personelimiz tarafından aşağıda açıklandığı şekilde 5 ayrı senaryo ile bir gösteri düzenlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada yer alan senaryo da, bir bayana zarar vermek isteyen şahısların, devriye görevini ifa eden polis memurlarının silahlarına sarılmaları ve mukavemet etmeleri ile olaya anında müdahale, teçhizat güvenliği, etkisiz hale getirme, kelepçeleme, üst arama ve gözaltına alma konuları, Toplumsal olaylarda yer alan bir gösterici grubunun polis memurları tarafından boş elle müdahale teknikleri içerisinde yer alan sinir ve baskı noktalarını kullanarak etkisiz hale getirme, gözaltına alma konuları Yolda yürüyen bir abla kardeşin, 3. bir şahıs tarafından taciz edilmesiyle başlayan kavgaya, devriye görevini ifa eden polis memurları tarafından müdahale, baskı noktaları kullanılarak temel taşıma teknikleri ve gözaltına alma konuları, Gözaltına alınmış bir şahsın götürülmesi esnasında zorluk çıkarması ile kuvvet kullanma, temel taşıma teknikleri konuları, ayrıca uygulama esnasında kimlik soran bayan polis memurlarına mukavemet eden şahsın boş elle kontrol teknikleri ile etkisiz hale getirilmesi konuları, Özel alanına müdahale edilmiş ve seri şekilde tekme ile yumruk kullanılmak üzere saldırıya uğrayan polis memurlarının boş elle sert kontrol tekniklerini kullanarak kendilerini savunmaları ve şahısları etkisiz hale getirmeleri konuları ele alındı.

Düzenlenen gösteriler sonrasında "Polis Savunma Taktikleri Temel Eğitim Kursu"nu başarı ile bitiren 33 personelimize Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü dahilinde bulunan spor salonunda sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 18:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?