6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

5 bin 64 öğrenci SBS'de ter döktü

Kars’ta 8’inci sınıf öğrencileri için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapıldı. Sınava il genelinde 5 bin 64 öğrenci girdi.

2009 yılı SBS'de 8'inci sınıf öğrencileri ter döktü. Saat 10.00'da merkezi sistemle gerçekleştirilen sınavda il merkezi ve 5 ilçede 8. sınıflarda 5 bin 64 öğrenci SBS’ye girdi. Öğrencilerin geleceği açısından oldukça önem taşıyan sınavda öğrenciler sınıflarda aileler ise okul bahçesinde ter döktüler. Bazı aileler çocuklarını sınava sokar sokmaz bir duvar kenarına geçerek dua edip Kuran’ı Kerim’den ayetler okudular.

Sınavın başladığı andan itibaren Kars Emniyet Müdürlüğü ekipleri adeta seferber oldu. Sınavın yapıldığı okulların çevresinde geniş tedbir alan polis ekipleri, öğrencilerin motivasyonlarını bozacak hareket ve gürültüye izin vermediler. İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici de şube müdürleriyle birlikte sınavların yapıldığı 8 okulu tek tek dolaştı. Cep telefonlarının kapalı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ekici, bir haftadır büyük bir titizlikle hazırlık yaptıklarını ve öğrencilerden büyük başarılar beklediklerini söyledi.

Kars’ta 5 bin 70 yedinci sınıf öğrencileri yarın, 5 bin 326 altıncı sınıf öğrencileri de 13 Haziran 2009 Cumartesi günü gerçekleştirilecek SBS'ye katılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 16:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?