5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

5 YTL karşılığında taş topladılar

Selim ilçesine bağlı Beyköyü'nde çocuklar ailelerine katkıda bulunmak için günlük 5 YTL karşılığında tarlada taş topluyorlar.

Selim ilçesine bağlı Beyköyü'nde yaşları 6 ile10 arasında değişen köy çocukları ailelerine katkıda bulunmak için 5 YTL karşılığında tarlada taş topluyorlar. Hafta sonu tarlada taş toplayarak para kazanan çocuklar, taşları ellerindeki poşet ve torbalara topladıktan sonra taş yığınlarının üzerine döküyorlar.

Çocukların taş toplayarak para kazandıklarını belirten tarla sahibi Mirza Aydın, "Kendilerine bir gelir getirsinler. İmece usulü, yevmiye usulüyle çocuk başı 5 YTL karşılığı çalışıyorlar. Burası taşlık, kayalık, ölü ve verimsiz bir arazidir. Toplum bir fayda görsün diye taşları topluyoruz. Burayı tarla yapıp ot biçeceğiz" dedi.

Ailelerine gelir sağlamak için taş toplayan çocuklar ise, "Ailelerimize katkı sağlamak için çalışıyoruz. 5 YTL karşılığında tarlada taş topluyoruz" diye konuştular

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 12:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamit seyhan IP: 81.215.121.xxx Tarih : 3.05.2008 21:48:57

Butun Ulusal basına ve yerel basına haber konusu olan 5 YTL'ye yasları 5 ve 6 olan cocuklara tarlada tas toplatıyorlar.Haberını okurken vede dınlerken ınanın kendımden utandım acaba tasları toplatan hıcmı utanmadı yoksa o cocukların ana ve babaları utanmadımı bu cocukların aıle butcesıne 5 YTL karsılıgında ne gıbı bır katkıları olabılırdı.cocukların doyasıya oyun oynamaları gerekırken tarlada calısmalarını oldukca yadırgadım.Utanmaz adam aılelerıne katkı olsun tarlada tas toplatıyorum dıyor nerde cocuk hakları neden cocuklar ıstısmar edılıyor,kanunen calısmaları yasak olan bu cocukların haberını sayın yetkılılerımız okumadımı veya duymadılarmı bunun bır suc oldugunu buradan ustune basa,basa soyluyorum buradan bır cıft sozumde sayın utanmaz adama soyluyorum madem katkı yapacaksan o cocukların aılelerıne ve cocuklara al o cocukları sınemaya veya tıyatroya gotur yada baska bır sosyal faalıyet ıcın katkıda bulun bulunkı o cocuklar mutlu olsun.