5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

6 bin YTL gerek

Kars'ta, eşini trafik kazasında kaybettikten sonra 3 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren fakat evinin tapu devir işlemi için gerekli olan 6 bin YTL'yi temin edemeyen fedakar anne için yardım hesabı açıldı. 

48 yaşındaki Güzel Bozyel isimli fedakar anne, eşi Ahmet Bozyel'in 8 yıl önce İstanbul'da bir trafik kazasında hayatını kaybetmesinden sonra 3 çocuğuyla ortada kaldı. 

O yıllarda en küçük çocuğu 3 yaşında olan Güzel Bozyel böbreklerindeki su yetmezliği nedeniyle bir iş bulup çalışamadı. Bozyel, Kars Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) aldığı cüzi yardımlarla ayakta durmaya çalıştı. 

En büyük hayali olan çocuklarının eğitimi için yemeden içmeden mücadele etti. Ömrünü harabe bir evde geçiren kadına bir yakını TOKİ konutlarından ev satın aldı. Ancak bu defa da evin tapu işlemleri için gerekli olan parayı bulamayan kadın ne yapacağını şaşırıp kaldı. 

Merkez Halitpaşa Mahallesi Azat yolu üzeri İmar İskan Lojmanları eski D blokta ikamet eden Güzel Bozyel'in oturduğu eve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) toplam 6 bin YTL olan ödeme çıkarıldı. Bahse konu tutar ödenmediği taktirde yapılan tapu tahsisinin iptal edileceği bildirildi. 

Güzel Bozyel, mağduriyetinin giderilmesi için Valiliğe başvurdu ve 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'na göre Kars ve ilçelerinde 2 ay süre ile yardım faaliyetinde bulunulması için bir imkan sağlandı. Valilik makamının 16 Ekim 2008 tarihli oluru ile yardım hesabının açılmasına izin verildi. 

Buna göre, Güzel Bozyel'e yardım etmek isteyenler 44624653-5001 No'lu Ziraat Bankası Kars Şubesi hesabına para yatırabilecekler.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 12:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?