3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

67 bin öğrencinin karne sevinci

Kars'ta yarıyıl tatili nedeniyle 67 bin öğrenci karne aldı. Tavsiyelerde bulunan Vali Ahmet Kara ise, “Vali olacak dedim, bakın vali oldum” dedi.

Kars Valisi Ahmet Kara, Merkez Başbakanlık Toplu Konutlar (TOKİ) İlköğretim Okulu ve Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldı. TOKİ İlköğretim Okulu'nda anaokulu öğrencilerine karnelerini veren Vali Kara, tavsiyelerde de bulundu. Öğrencilere büyüyünce ne olacaklarını da soran Kara, aldığı cevaplar karşısında minikleri öperek kutladı.

Daha sonra Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi'ne geçerek karne dağıtan Vali Kara, öğrencilere her şeyden önce sağlıklarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Hayatta başarılı olmak için hedef belirlemenin ve hedefe kilitlenmenin önemine değinen Kara, “Okulların açılışından bugüne kadar 4 ay geçti. İyi kötü günleriniz oldu. Öğrencilik kolay bir iş değil. Başarılı olmak zorluklarla gerçekleşen bir olaydır. Yani yatarak başarı asla mümkün değildir. Dolayısıyla, hepiniz arkadaşlarınızdan, gezmelerinizden, birçok şeyden fedakarlıklar yapıyorsunuz. Emin olun ki hayat buna değecektir” dedi.

“VALİ OLACAM DEDİM VALİ OLDUM”

Ortaokula yeni başladığında vali olmayı kafasına koyduğunu belirten Vali Ahmet Kara, “Ben hedefimi koymuştum. Okuyup vali olacaktım. Ortaokul birinci sınıfta karar vermiştim ve siyasal okudum. İşte gördüğünüz gibi de vali oldum. Demek ki hedef koymak ve çalışmak insanı vali yapıyormuş” diye konuştu.
Kars'ta eğitim öğretim gören yaklaşık 67 bin öğrencinin karne aldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 15:46:27
Güncelleme :22 Ocak 2010 Cuma 15:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?