3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

7 çocuktan sonra resmi nikah

7 ÇOCUKTAN SONRA RESMİ NİKAH

Kars Valiliği tarafından düzenlenen törenle 23 çiftin nikahı kıyıldı. 7 çocuktan sonra nikah kıyan Meliha Can ile Abdullah Özkesemen, bütün dikkatleri üzerlerine çekti.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, evliliğin toplumda ve kültürdeki önemine değinerek, “Sizlerden birbirinize karşı saygı, sevgi ve güzel evlatlar yetiştirmenizi istiyorum. Özellikle çocuklarınızı okutunuz. Bakın benim günahım sizlerin boynunuza, eğer maddi durumunuz iyi değil de çocuklarınızı okutamıyorsanız bize geleceksiniz. Geleceksiniz valiliğe, ben burada olurumsa bana yoksa benim yerime gelen valiye diyeceksiniz ki, sizden önceki vali çocuklarımızı okutacağını söylemişti ve şimdi sizden çocuklarımızı okutmanızı ve yardımcı olmanızı bekliyorum diyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından İl Nüfus Vatandaşlık Müdiresi Birgül Gündüz tarafından nikahı kıyılan Rüya İli ve Onur Kayakağanlı çiftine Belediye Başkanı Bozkuş ile birlikte şahitlik yapan Vali Kara, gelinlere birer altın da taktı.

Evlilik cüzdanını Rüya İli'ye veren Vali Kara, "Bu cüzdanı kızımıza, gelinimize veriyorum. Bu örnek bir cüzdandır. Dolayısıyla bütün cüzdanları gelinlerimize takdim edelim. Çünkü ailenin gerçek sorumlusu ve koruyucusu aslında hanımlardır. Yuvayı dişi kuş yapar derler, o bakımdan bizler cüzdanları hanımlara teslim edeceğiz. Ben bir kez daha hem gelinlerimizi hem de damatlarımızı kutluyorum" dedi.

7 ÇOCUKTAN SONRA NİKAHLARI KIYILDI

Nikah töreninin en ilgi çeken gelini ise 14 yıl önce evlenen ve 7 çocuk dünyaya getirin Meliha Can oldu. Bugüne kadar resmi nikah kıydıramamış olan Meliha Can ile Abdullah Özkesemen çifti, nikah kıymanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti. İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek tarafından evlilik cüzdanlarını alan çiftin ilköğretim okulu 6. sınıfa giden büyük çocukları Sezer Özkesemen'e ise Vali Ahmet Kara derslerine çok çalışması için nasihat etti.

İkramlarında yapıldığı törende nikah kıyarak evlilik cüzdanlarını alan çiftler, daha sonra evlerine döndü.

7 ÇOCUKTAN SONRA RESMİ NİKAH
7 ÇOCUKTAN SONRA RESMİ NİKAH
7 ÇOCUKTAN SONRA RESMİ NİKAH
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 11:33:03
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 11:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?