3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

70 yıllık kavga son buldu

KAĞIZMAN'DA 70 YILLIK ARAZİ KAVGASI SON BULDU

Kars'ın Kağızman ilçesinde çeşitli tatsız olaylara ve kavgalara sebep olan 70 yıllık arazi sorunu, yapılan çalışmalar sonucu giderildi.

Kağızman'ın Çengili ve Akören köyleri sınırlarında bulanan 5 bin dönümlük arazi yüzünden yıllardan beri süre gelen husumet, Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Kadastro Hakimi Seyfi Han, Jandarma Komutanı Yavuz Sonat ve İlçe Müftüsü Cemal Işık'ın büyük uğraşlarıyla tatlıya bağlandı. Kağızman'da 70 yıldan beri iki köy halkının arasında büyük kavgalara ve adam yaralamalara neden olan ve 300 adet mahkeme dosyası bulunan yayla arazisi göreve ilçede göreve başlayan Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görevli kadastro hakimi, 15-20 gün köylerde kalarak sorunu çözdü.

Halk Eğitim Merkezi salonunda iki köy halkı ve kurum amirleri bir araya gelerek köylüleri barıştırdı. Kaymakam Şayib Gürsoy'un da katıldığı toplantıda köylülerin barışması ilçede memnuniyetle karşılandı. Yıllardan beri dedelerin, babaların ve ailelerin yaşadığı bu husumetin sonlanması ve tatlıya bağlanması ile herkesin mutlu olduğunu belirten Kaymakam Gürsoy; "Dilerim ki bu tür tatsız olaylar bir daha yaşanmaz, barış ve huzur içerisinde geçinirsiniz. Sizlere de bu yakışır" dedi. Kağızman İlçe Müftüsü Cemal Işık'ın barış duası yapmasıyla köylüler barıştırıldı. Daha sonra köylüler birleriyle uzun uzun sohbet ettiler.

KAĞIZMAN'DA 70 YILLIK ARAZİ KAVGASI SON BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 18:08:05
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 18:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?