6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

78'liler Dayanışma Derneği Açıldı

Kars 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği Açıldı.


Kars 78'liler Derneği Faikbey Caddesi Zafer Apartmanı'nın 4. katında hizmete girdi. Derneğin açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Dernek Başkanı Celalettin İlyan, "12 Eylül ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Bu anlamda 12 Eylül askeri darbesi yalnız bir cunta olarak algılanmamalıdır. 12 Eylül ülkemizi yeni dünya düzenine entegre etmek için örgütlü toplumsal muhalefeti dağıtan, insanımızı ulusal ve toplumsal değerinden koparan, kültürel varlığımızı yozlaştıran, kamusal servetimizi, iş bitirimcilere, iş birlikçilere ve emperyalistlere hibe eden, anayasası ile anti demokratik uygulamaları ile 30 yıldır devam etmektedir.

78 Kuşağı siyasal tarihimize, canları ile kanlarıyla en ağır bedeli ödemiş, cezaevlerine direnme geleneğini bırakmış, ülkemizin en ağır siyasal koşullarda devrimci duruşu sergilemiş ve halkımızla bütünleşme adına teslimiyeti kabul etmemiştir" dedi
Başkanlığını Celalettin İlyan yaptığı derneğin yönetimde Beyhan Akbaba ve Uğur Özdemir Başkan yardımsı, Hayrettin Uluman, Hasan Ali Bozdemir, İsrafil Dolapçı ve Aziz Yıldırım ise üye olarak görev aldı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 18:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?