5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

85. yıla özel açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 85'inci yıldönümü nedeniyle CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir yazılı bir açıklama yaptı. 

CHP'nin kuruluşu hakkında bilgi veren Çetin Bilgir, "Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin devamı olarak 9 Eylül 1923 tarihinde 85 yıl önce kurulmuştur. Cumhuriyet halk partisi, evrensel sosyal demokrasisinin özgürlük, eşitlik, dayanışma, barış, emeğin yüceliği hukukun üstünlüğü, dengeli kalkınma, gönenç(refah) doğanın ve çevrenin korunması, çoğulcu ve katılımcı demokrasi değerlerine ve insan haklarına dayanan, gücünü halktan alan, çağdaş demokratik sol bir siyasal kuruluştur, ülkenin güvenliğini ve bütünlüğünü, ulusal birliği, ekonomik ve siyasal bağımsızlığı, yurtta ve dünyada barışı koruyup güçlendirmek, toplumsal yaşamın her alanında hakkı olan işlevleri üstlenmesinin önündeki engelleri kaldırmaktır. Gençlerimizi, çağdaş gereksinimlere uygun alanlarda, bilime, teknolojiye, gelişmeye, yeniliğe ve değişime açık; özgür düşünceye ve insana saygılı; üretken ve erdemli; ülkeye ve topluma yararlı bir insan olarak yetiştirmek, doğayı ve çevreyi korumak, ayrımcılığa karşı koymak her türlü sömürünün ve sömürgeciliğinin önlenmesine ve tüm insanlığın esenliğine ve özgürlüğüne katkıda bulunmak, ülkeyi ve toplumu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak üzere demokrasi kuralları içinde, laik düşünce doğrultusunda toplum ve devlet düzeniyle, kamu çalışmalarını etkilemek ve yönetmek ve denetlemek, Cumhuriyet Halk Partisinin amacıdır" dedi. 

Bilgir, "Toplumsal ve siyasal yaşamda erdemli olmak, erdemliliği savunmak, korumak ve gerçekleştirmek Cumhuriyet Halk Partili olmanın ön koşuludur. Çağdaş Türkiye"nin devamı ve güçlenmesi elbette ki, çağdaş ve vatansever düşünceye sahip insanların omuzlarında mümkün olabilecektir. Günümüz, sesli olmak, sesini yükseltmek gereken gündür. Kars CHP il örgütü, yerel ve Türkiye'deki tüm hırsızlıklara ve yolsuzluklara dur demek içindir. Vatanımızın bölünmezliği için, ülkesine ve şehrine sahip çıkmak için, daha mutlu ve güvenli gelecek için, tüm Kars halkını; kuruluşunun 85.yılında Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplanmaya çağırmaktadır. 85.yılımız tüm Türkiye ye kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 14:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERGARS IP: 88.224.186.xxx Tarih : 9.09.2008 21:32:26

CHP' ye ve Sayın Çetin BİLGİR'e mücadelelrinde başarılar dilerim.CHP ülkemiz için çok mücadele vermiştir ve vermeye devam etmektedir.Herzaman ve her durumda yanınızdayır.Lütfen bizi AKP den kurtarın.CHP'nin iktidarda olmadığı yıllarda neler olduğunu ülkenin nasıl satıldığını,Atatürk düşmanlarının neler yaptıklarını biliyoruz.Lütfen Atatür'e ve onun kurduğu partiye sahip çıkalım.Tüm Karslıları CHP de birleşmeye çağırıyorum.Ülkesini seven tüm insanlara saygılarrrr.........