3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

87. yıla muhteşem kutlama

CUMHURİYET BAYRAMI KARS’TA COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyet Bayramı’nın 87. kuruluş yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi Kars’ta da törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde yapılan törenlere Vali Ahmet kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, KAÜ rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Otlu, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Garnizon Komutanı Mete Salt halkın bayramını kutladı.

Kars Valisi Ahmet Kara, Cumhuriyetin 87’nci kuruluş yıldönümünü tüm yurtta coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve en önemli bir değerdir. Cumhuriyet, tarihimizin en büyük aydınlanma ve çağdaşlaşma projesidir. Bu projede hedef çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ve uygar uluslar topluluğunun onurlu bir üyesi olarak dünya sahnesinde yerini almaktı” dedi.

Vali Kara; “Bu gelişme ve kalkınmada bizlerin en önemli dayanağı, destekçisi, itici gücü Cumhuriyetin kazanımlarıdır. Cumhuriyet 100. yılına doğru yaklaştıkça gelişen demokrasisiyle, dinamizmiyle ve dünya ile entegre olan ve dünya ile rekabet eden özel sektörüyle, güçlü ordusuyla, komşularıyla sıfır problem anlayışındaki uluslar arası alanda saygınlığı artan ve kabul gören diplomasisiyle çevresine güven ve istikrar yayan ülke konumunu her geçen gün ilerletmektedir” diye konuştu.

Törenler, öğrenciler tarafından Cumhuriyet ile ilgili şiirlerin okunmasıyla devam etti. Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Vali, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı ve Kars Milletvekilleri tarafından verildi.

Hükümet Konağı Önünde yapılan törenler yöresel halk oyunları ve resmi geçit yürüyüşünün ardından sona erdi.Cumhuriyet Bayramı törenine Karslıların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında akşamda havaii fişek gösterisi yapılacak

CUMHURİYET BAYRAMI KARS’TA COŞKUYLA KUTLANDI
CUMHURİYET BAYRAMI KARS’TA COŞKUYLA KUTLANDI
CUMHURİYET BAYRAMI KARS’TA COŞKUYLA KUTLANDI
CUMHURİYET BAYRAMI KARS’TA COŞKUYLA KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 13:25:02
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 13:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?