4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

90 bin şehit anısına meşaleli gösteri

Sarıkamış Harekatı sırasında Allah-u Ekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin asker için düzenlenen etkinlikler kapsamında Kayak Merkezi’nde askeri birlikler ve sivil vatandaşlar tarafından dün gece meşaleli kayak gösterisi yapıldı.

"Sarıkamış Harekatı’nın 90. yıl dönümünde 90 bin şehit anılıyor" etkinlikleri çerçevesinde Sarıkamış Kayak Merkezi’nde dün akşam meşaleli kayak gösterisi gerçekleştirildi. 9. Piyade Tümen Komutanlığı’na bağlı subay ve astsubaylar, aileleri ve çok sayıda vatandaş, eksi 26 derece soğuğa aldırmadan ellerindeki meşaleler ve Türk bayraklarıyla 1200 metre yüksekliğindeki kayak pistinden 50 metreye kadar indi. Burada Sarıkamış yazılı meşalenin de ateşlenmesiyle birlikte atılan havai fişekler, soğuk nedeniyle patlamadı. Türk bayrağını taşıyan grup, bayrağı öperek Vali Nevzat Turhan’a teslim etti. Bayrağı yine öperek teslim alan Vali Turhan, "Sizinle gurur duyuyoruz" dedi.

Protokol üyeleri, daha sonra kayak gösterisine katılanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada gösteriyi izlemeye gelenler, üşümemek için toplanarak ateş yaktılar.

Kayak gösterisini Vali Nevzat Turhan’ın yanı sıra, AKP Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, CHP Kars Milletvekili Selami Yiğit, 9. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muharrem Karaduman, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sezai Bostancı, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Birgür Sönmez, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, İstanbul’dan trenle gelen Sarıkamış Dayanışma Grubu’ndan yaklaşık 200 kişi, Kars Kafkas Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu, Dağcılık Federasyonu, Kars-Ardahan- Iğdır Vakfı’ndan yönetici ve personel, Sarıkamış’taki spor kulüpleri elemanları ve askeri yetkililer de izledi.

Kars-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 12:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?