6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

91. yıldönüm törenlerle kutlandı

Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler Adliye Sarayı önünde devam etti. Ağrı Valisi Mehmet Çetin, 12. Mknz. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, tören aracı ile öğrencileri ve halkı selamladılar.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın göndermiş olduğu kutlama mesajları okunduktan sonra sırayla kurtuluş koşusu, halk oyunları ekibi gösterileri yapıldı. Gösteriler devam ederken yağmurun şiddetini artırması nedeni ile tören 15 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

Kutlama koşusunda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Törende bir konuşma yapan Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ağrı'nın tarihine vurgu yaparak yaşanları anlattı. Türkiye'nin hızla büyüdüğünü Ağrı'nın da bundan nasibini alacağını belirten Arslan "Ülkemiz her geçen gün muasır medeniyete biraz daha yaklaşıyor ve gelişiyor. Bu gelişim ve dönüşümden Ağrı mutlaka faydalanacak ve yapılacak işlerle kabuk değiştirecektir. Hürriyet ve istiklaline aşık olan bu millet nasıl ki tarihin şan ve şeref sayfalarını yazmışsa dünya lideri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü kutluyor, bu uğurda can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Kutlamalara Ağrı Valisi Mehmet Çetin, 12.Mknz. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve çok sayıda Ağrılı vatandaş katıldı. Kutlamalar akşam Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek olan tiyatro gösterisi ile son bulacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 16:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?