6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Aç ayılar kovanları parçaladı

KAĞIZMAN'DA AÇ AYILAR KOVANLARI PARÇALADI

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Çeperli ve Çahın köylerine inen aç ayılar arı kovanlarına zarar verdi.

Kağızman'da son günlerde arı kovanlarına ve meyve bahçelerine zarar veren ayılar, köylüleri adeta canından bezdirdi.

Kağızman'a bağlı Çahın köyünde 15 yıldır bal üreticiliği yapan 35 yaşındaki Şahin Atalay, 10 gün içinde 42 arı kovanının ayılar tarafından parçalandığını belirterek 7 bin TL zararı olduğunu söyledi.

Ayıları öldürmenin yasak, cezasının ise ağır olduğunu, elinden hiçbir şey gelmediğini belirten bal üreticisi Şahin Atalay, "Ayılar bugüne kadar çevrede dolaşır, ama kovanlara çok az zarar verirlerdi. Son zamanlarda Kağızman bölgesinde birçok arıcının kovanları ayılar tarafından dağıtılıyor. Kovanları dağıtan ayılar balları yiyerek, kovanlara da zarar veriyor. Bu da vatandaşların ekmek paralarının elinden alınmasına yol açıyor. Her akşam köyümüzün çevresinde dolaşan ayıların elma ve bal kovanlarına zarar

vermemesi için nöbet tutuyoruz. Benim zararımı kim karşılayacak? Ayıları koruyan devlet, neden bizleri korumuyor? Yetkililer bu işe el atmalı" dedi.

Kağızman'a bağlı Çeperli Köyü Muhtarı Nihat Atilla ise ayılardan korunmak için her gece nöbet tutmak zorunda kaldıklarını anlatarak, "Kağızman'da bu yıl meyvenin az olması nedeniyle ayılar aç kalınca her gece kovanlara zarar vermeye başladı. Ayılar koruma altında oldukları için vatandaş olarak bir şey yapamıyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Biz emek veriyoruz, onlar gelip balımıza ortak oluyorlar" diye konuştu.

Köylüler son zamanlarda ayı saldırıları yüzünden kendi aralarında sırayla kovanların başında nöbet tutmaya başladıklarını söylediler.

KAĞIZMAN'DA AÇ AYILAR KOVANLARI PARÇALADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 20:29:03
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 09:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?