6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Aç kurtlar koyunlara saldırdı

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Beyköy köyünde dün gece, aç kurtların saldırısına uğrayan koyunlardan 60'ı telef oldu.


Edinilen bilgilere göre, Muhtar Yunus Boz'un dün gece yarısı dalgınlıkla ahırın kapısını açık bıraktı. Saat 03.00 sıralarında ahırdan çıkan koyunlar köyün bitişiğindeki Allah'u Ekber Dağları'nın eteklerine otlarken kurtların saldırısına uğradılar. Sabah erkenden ahıra giden ve koyunların olmadığı gören muhtar aramaya çıktı ve koyunların leşleriyle karşılaştı.
Muhtar Yunuz Boz, "Koyunları parçalanmış halde bulduk. O sırada kurtlardan biri koyunları yiyordu ve bizi görünce kaçtı. Kurt kaçtıktan sonra baktık ki koyunlarımızın kemikleri kalmış. Her bir koyunun kemiklerini derelerden, tepelerden topladık" dedi.


Muhtar Boz daha sonra cep telefonuyla yakınlarını arayarak 60 koyunun telef olduğunu söyledi. Boz ayrıca, hayvan leşlerini nasıl yok edeceğini de kara kara düşündüğünü ifade ederek çevreye hastalık yayılmaması için yetkililerden yardım istedi.


Köylülerden Farizet Duman da, "Sabah bir baktım ki kapımızın önünden kurtlar geçiyor. İneğe doğru gittiklerinde ben bağırmaya başladım. Sonra bir de gördüm ki bir sürü kurt var. Çok şaşırdım ve iyice korkudan bağırdım. Sonra kurtlar koyunlara doğru gittiler ve koyunları yemeye başladılar ben her ne kadar bağırdımsa da fayda etmedi" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 15:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?