5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Ağaçlar beyaz gelinliğe büründü

Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 22 derece olarak ölçüldüğü Kars'ta, ağaçlarda soğuk ve nemden oluşan karlanma kartpostallık görüntü oluşturdu.

Turgut Yıldırım isimli vatandaş, mevsim itibariyle kara kış döneminin yaşandığını söyleyerek, "Bugünler çileli günlerin başlangıcıdır. Havalar çok soğuk olduğundan geceleri havada nem oluşuyor. Bu nem de halk deyimiyle kırağı oluşturuyor. Ayrıca, ağaçlara değişik bir güzellik veriyor" dedi.

SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ'NDE KAR KALINLIĞI 165 SANTİMETRE OLDU

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, son kar yağışıyla birlikte Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 165 santimetreyi buldu. Bugün akşama kadar bölgede havanın parçalı bulutlu geçeceği, sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte ise yer yer sis görüleceği de belirtilen Meteoroloji Bölge Müdürlüğü açıklamasında, "Rüzgar değişik yönlerden hafif olarak esecek. Hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecektir" denildi.

Açıklamada, bölgede hava durumları ile gecenin kaydedilen en düşük ve günün beklenen en yüksek sıcaklıkları şu şekilde bildirildi: "Kars eksi 22/eksi 10, Ağrı eksi 23/eksi 1, Iğdır eksi 5/5, Ardahan eksi 29/eksi 12 derece. Bölgede kar kalınlıkları ise Kars'ta 9, Ağrı'da 20, Ardahan'da 4 santimetre".

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?