6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Ak Baba Tepesi'nde renkli şenlik

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Ali Sofu köylüleri ziyaret için çıktıkları Ak Baba mevkiinde 500 adet küçük baş hayvan kurban ettiler.

Her yıl Ali Sofu köyüne 2 kilometre uzaklıktaki Ak Baba mevkiine ziyarete çıkan köylüler, 500 adet kurban kestiler. Geleneksel hale gelen şenlikte renkli görüntüler yaşanıyor. Küçük baş hayvanları ile birlikte Ak Baba Tepesine çıkan 450 haneli Ali Sofu köylüleri önce hayvanları kurban ediyor.

Gönüllerince eğlenen köylüler kurban edilen hayvanlar için mangallar kurarken genç kız ve kadınlar salıncaklarda sallanıyor. Köylülerin bu ziyareti bir anane haline getirdiklerini ve her yıl bu aylarda Ak Baba Tepesine çıktıkları belirten Cahit Ermiş isimli vatandaş, "Alisofu köyünün yanı sıra Sarıkamış, Hamamlı ve hatta İstanbul'dan bile her yıl buraya ziyaretçi gelir. Yaklaşık 2 bin insan Ak Baba Tepesini ziyaret ederek burada kurban keserler piknik yaparlar. Eskiden burada Ermeni ve Türk askerleri savaşmış. Savaşta şehit düşen Türk askerleri burada toplu bir mezara defnedilmiş, bu yüzden ziyarete gelenler burada kurban keserler. Tam bir bayram havası yaşanır" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 17:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?