6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Akçayöz'ün ev ve iş yeri arandı

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kars Şube Başkanı Vedat Akçayöz'ün ev ve işyerinde polis tarafından yapılan aramalar sona ererken ekipler Akçayöz'e ait bazı belge ve dokümanlara el koyarak ayrıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında başlatılan 12. dalga operasyonda ÇYDD'de Kars Şubesi'nde yapılan aramalar sona erdi. ÇYDD Kars Şube Başkanı Vedat Akçayöz'ün evinde ve Ortakapı Mahallesi Bakırcılar Caddesi üzerindeki işyerinde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan aramalar sonucunda bazı belge ve dokümanlara el konurken aramalar sonucunda herhangi bir gözaltı olmadığı öğrenildi.

Arama çalışmaları sonrasında açıklama yapan ÇYDD Şube Başkanı Vedat Akçayöz, sabah erken saatlerde ekiplerin kendisine geldiğini, oldukça nazik davrandıklarını Ergenekon soruşturması kapsamında işyerinde arama yapmak istediklerini söylediklerini belirtti. Akçayöz, ekiplerin yaptıkları aramalar sonucunda mevcut CD'ler, bilgisayar, Malakanlar'la ilgili yaptığı çalışmaların dokümanları, gazetelere yaptığı açıklamaları, Cihangirzade İbrahimoğlu ile ilgili araştırmasının dokümanlarını incelemek için aldıklarını söyledi. Kendilerinde herhangi bir suç unsuru oluşturacak dosya olmadığını ve bu yüzden de rahat olduklarını ifade eden Akçayöz polislerin de aldıkları dokümanları inceledikten sonra geri teslim edeceklerini bildirdiklerini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alper Akçayöz IP: 85.105.2.xxx Tarih : 15.04.2009 10:51:32

Yukarıda içeriği bulunan haber sabit düzen kullanılarak sadece isimlerin değiştirildiği bir şekilde yazılmış yanlış bilgi içeren bir haberdir. Yapılan aramalar sadece ÇYDD iletişim adresi olarak Sayın Vedat AKÇAYÖZ'ün iş yerinde derneğe ait belgelere yapılmıştır. Ev araması kesinlikle yapılmamış, talep edilmemiş, teşebbüste bulunulmamıştır.

İHA'nın bu haberinde belirtilen "EV ARAMASI" YANLIŞ BİLGİDİR