4
Mayıs
2024
Cumartesi
KARS

Akıllara durgunluk veren olay!

Kars'ta, akrabasının tecavüzüne uğrayan 14 yaşındaki Y.B., hamile kaldı. Tecavüzcüden 'sus payı' adı altında para alan aile, şikâyetten vazgeçti. Evde doğum yaptırılan Y.B., ölümden dönerken, bebeği ise ölü doğdu.

Kars'ta 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Y.B., tecavüze uğradı. Tecavüzcüden para alan aile meclisi susup olayın üzerini örttü. Evde doğum yaptırılmak istenen küçük çocuk ölümden döndü, bebek ise ölü doğdu.

Akıllara durgunluk veren olay, 2011'in ağustos ayında Selim ilçesine bağlı Aşağı Koyanlı köyünde yaşandı. İddiaya göre, 6 çocuklu B. ailesinin tarlada olduğu gün, Selim Yatılı Bölge İlköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi Y.B. temizlik için evde kaldı.

AİLE MECLİSİ TOPLANDI VE..

Bu sırada eve gelen uzaktan akraba A.B. (40), çocuğa cinsel saldırıda bulundu. A.B. küçük kızı tehdit edip evden ayrıldı. Ölüm korkusuyla olayı kimseye anlatamayan Y.B., bir süre sonra hamile olduğunu öğrendi. Bir süre daha sessiz kalan çocuğun karnı büyüyünce ailesi durumdan şüphelendi. Y.B. de ailesinin baskısıyla olayı anlattı. Korkunç sır ortaya çıkınca aile meclisi toplandı.

Olayın duyulmadan örtbas edilmesi kararı alındı. Bu kararın iki gerekçeyle alındığı öne sürüldü. Biri Kars'ta geniş bir çevreye sahip ailenin, 'elaleme rezil oluruz' düşüncesi, diğeri de tecavüzcünün aileye para vermesi. 'Sus payı' adı altında para aldığı belirtilen aile şikâyetçi olmadı, tecavüzcüyü affetti. Aile meclisi de Y.B.'nin sessizce doğum yapmasına, bebeğin de başka bir şehirde terk edilmesine karar verdi. Y.B. geçen ay hamileliğinin 7'nci ayında iken evde kanaması oldu. Hastaneye götürülürse olayın ortaya çıkmasından korkan aile evde doğum yaptırmak istedi. Y.B.'nin annesi G.B. ile iki kadın akrabası doğum için harekete geçti.

'HAYATIM KARARDI'

Ancak Y.B. aşırı kan kaybedip bayıldı. Çocuğun ölmek üzere olduğunu gören aile, kızlarını Selim Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede yapılan müdahale sonrası bebek ölü olarak anne karnından çıkarıldı. Y.B. ise günler süren tedavinin ardından ancak hayata tutunabildi. Günlerce kızın başında nöbet tutan jandarma kendisine gelen Y.B.'nin ifadesini alınca korkunç hikâye ortaya çıktı. Kızın ifadelerinin ardından Y.B.'nin annesi G.B. ve babası İ.B. ile A.B. gözaltına alındı.

Anne ve baba, olayı itiraf edip kızlarının cinsel saldırıya maruz kaldığını söylediler. Şüpheli A.B. ise suçlamayı kabul etmedi, Y.B. ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini savundu. Adliyeye çıkarılan A.B., "yaşı küçük çocuğa cinsel istismar" suçundan tutuklandı. "Cinsel istismarı saklayarak suça yardım etmek"le suçlanan anne ve baba ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jandarmaya "Başarılı bir öğrenciydim, tek hayalim okuyup doktor olmaktı. Ama hayatımı kararttılar" dediği ileri sürülen Y.B. ise devlet korumasına alındı. Ölü doğan bebeğe yapılan otopside kan kaybından öldüğü belirlendi. Selim Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor.

Sabah
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2012 Perşembe 16:58:26
Güncelleme :24 Mayıs 2012 Perşembe 13:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?