6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

AKP adayı projelerini anlattı

AK Parti Kars Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş, bir açıklama yaparak hizmet projeleri ve ilkeleri hakkında bilgi verirken neden AK Parti'yi tercih ettiğini de anlattı.

Kars Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş, "Türkiye'de her iki vatandaştan bir tanesinin oyunu alan AK Parti doğal olarak Türkiye'nin partisi olmuştur. 2002 yılından bu yana tek parti olarak kaderine hükmeden AK Parti iktidarının söylemlerine baktığımızda Başbakan ve ekibini cazip, çekici ve inandırıcı bulmaktayız. İnsanların farklı inanç, düşünce, ırk, dil, ifade etme, örgütlenme ve yaşama gibi doğuştan var olan tüm haklara sahip olduklarını bilir ve saygı duyar. Farklı olmanın ayrışma değil, pekiştirici kültürel zenginliğimiz olduğunu kabul ettiğinden tercihimiz AK Parti'dir. AK Parti iktidar partisidir ve milletimizin bu partiden beklentileri vardır. İşte bu beklentileri karşılayacak, millete hizmet edecek insanlara da ihtiyaç duyulmaktadır. Sosyal adalet anlayışıyla etnik hiçbir ayrım gözetmeden toplumun her kesimine hizmet etmeyi ilke edinmiş bir parti ile çalışmak istediğimizden tercihimiz AK Parti olmuştur" dedi.

Bozkuş, "Türkiye'nin kangren haline gelmiş sorunlarını çözebilecek, uluslararası arenada birçok konuda haklılığımızı ön plana çıkarmayı başarmış ve ülkemizde yıllardan bu yana siyasallaşmış birçok kurumun karşısında onurlu ve dik durarak mücadele etmeyi başarabilmiş bir parti olduğu için tercihimiz AK Parti olmuştur. Ülkemizde son yıllarda yapılan reformların bir heyecan oluşturduğunu görmekteyiz ve bizler de bu heyecana ortak olmak istediğimizden tercihimiz AK Parti olmuştur. Memleketimizin ciddi meselelerine eğilme zorunluluğu vardır. Her makamın da bir vebali vardır. Biz memleket meselelerindeki bu vebali AK Parti iktidarı ile paylaşmak istediğimiz için tercihimiz AK Parti'dir" diye konuştu.

En üstün hizmetin, insana yapılan hizmet olduğuna inandıklarını belirten Nevzat Bozkuş, "İnsanın mutluluğu, huzuru, güveni ve sağlığı çalışmalarımızın hedefini teşkil eder. Hizmette kalite ve verimliliğin yanında katılımcı kent yönetimini benimsemek; dil, din, ırk ve renk gözetmeden sosyal hizmet anlayışı içerisinde belediyecilik; herkese eşit hizmet götürme anlayışı ile yarınlarımızı daha iyi yaşayabilme çabasıdır. Belediyelerin yüklenmiş olduğu kamusal sorumluluk; insan hayatının vazgeçilmez unsurlarından oluştuğunu uygarca yaşayabilmemiz için gerekli önlemlerin alınmasını oluşturmaktadır. Ulusal bütünlük içerisinde kalkınmanın ve modernleşmenin ilk hareket noktasının kentlerde belediye hizmetleriyle başladığı unutulmamalıdır. Bizim için belediyecilik sadece hizmet etmek değil, hizmet edilen insanları da yönetime ortak etmektir" şeklinde konuştu.
Bozkuş, misyonu, vizyonu ve ilkeleri olan bir belediye yönetimi ve belediye başkanlığı düşündüğünü kaydederek, "Kars halkına güven veren, faaliyetlerimizden etkilenen kesimlerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayan, planlı, sağlıklı, güvenli yapılaşmayı, şehirleşmeyi sağlayan, insanlarımıza, tarihimize, kültürümüze, doğal çevremize zarar vermeyen, çalışkan ve iktisadi, fizik, sosyal ve kültürel alanlarda belediyecilik hizmetlerini sunan bir yönetim anlayışı içinde olacağız. Kars halkına hızlı, etkin ve kalite standartları yüksek belediye hizmeti sunan, yaşayanları eğitimli, kültürlü, huzurlu ve gurur duyulan yaşanabilir bir şehir hayatının sağlandığı, katılımcı yönetim ve insan odaklı çalışarak sürekli gelişen, örnek alınan istikrarlı bir belediye olmaktır" ifadelerini kullandı.
AK Parti Kars Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş, vizyonunda vurgulamak istediği temaları şöyle sıraladı:
"Hizmette kalite standartları yüksek bir şehir: Kurum içinde ve sahada verilen belediye hizmetleri beklentileri karşılayacak ve hizmet alanları memnun edecek nitelikte ve süreklilikte olacak.

Hizmette ayrımcılığın yapılmadığı bir şehir: Belediye hizmetleri sunulurken şehirde yaşayan insan arasında etnik farklılık gözetmeden eşit davranmaya özen gösterilecektir.

Kentte yaşayanlar arasında ayrımcılığın yapılmadığı bir şehir: Kars'ta hastalık haline gelen etnik yaklaşıma son verilmesi için iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesine önem verilecektir.

Sağlıklı gelişen ve büyüyen bir şehir: İmar planlarını, planlama ilkleri doğrultusunda fen, sağlık, çevre koşulları ve standartlara uygun yapmak, mevcut planları, değişen şartlar ve gelişmeler göz önünde bulundurarak güncellemek, imar planları olmayan bölgelerin planlarını tamamlamak. Yapılaşmanın, imar mevzuatına ve imar planlarına uygun olmasını sağlamak, kaçak yapı ve gecekondu konusunda daha titiz çalışmak.

Herkesin evinin olduğu bir şehir: Arsası, altyapı hizmetleri belediye tarafından tamamlanan yeni konut alanlarını imara açarak kooperatifler kurmak şartı ile her bütçeye uygun değişik ölçülerde konutlar yapılacaktır, gerekli görüldüğü takdirde TOKİ ile anlaşarak konut yaptıracağız.

Alt yapısı güçlü bir şehir: Belediye hizmet alanı içinde bulunan cadde ve sokakların, yol, kaldırım, kavşak, otopark, yeşillendirme, drenaj kanalları vb. kentsel alt yapılarının tamamlanması. Ayrıca İl genelindeki okulların fiziki durumları bozuk olanların bakımının yaptırılması.
Tabiat ve kültür varlıkları korunan bir şehir: İlimizde mevcut tarihi ve kültürel varlıklarımızın mevcut durumlarının daha kötüye gitmesini önleyecek tedbirler almak, Bütçemizden veya diğer kurumlardan kaynak bulmak, bunların restorasyonlarını yapmak ve yaptırmak. Örnek Kars Kalesi, tabyalar, kümbetle, tarihi camiler, köprüler, hamamlar vb. yerler  Sürekli öğrenen ve eğitimli kültürlü ve boş vakitlerini değeUlusal bütünlük içerirlendiren bir Kars: Çocuklarımıza ve gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak için, mahallelere açılacak kütüphane sayılarının artırılması, çocuk ve gençlerimizin kütüphaneye devamlılığını teşvik etmek için tiyatro, koro, yaz spor okullarının düzenlenmesi gibi kültürel ve sportif aktiviteler düzenlenmesi, başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi ve ülkemizin tanıtımı amacıyla tarihi ve turistik yerlere geziler düzenlenmesi.
Ayrıca okul öncesi eğitim hizmetleri vermek ve okullara gerekli desteği sağlamak. Mesleki Eğitim Kursları açmak  Toplumsal dayanışması güçlü bir Kars: Hemşerilerimiz arasında komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, etnik ayrımcılığın yapılmaması, toplum ve hemşerilik duygularının güçlenmesi birlikte yaşanabilirlik ve kentlilik bilincinin artırılması park, çocuk oyun alanı vb. halkımızın ortak kullanımına sunulmuş belediye ve diğer kamu yatırımlarının tahrip edilmesinin önlenmesi ve korunması için bilinç oluşturulması ve toplumsal ilişkilerin gelişmesine katkı sağlaması ve hemşerileri belediye ilişkilerinin
geliştirilmesi için; kent sohbetleri, halk geceleri, komşuluk geceleri, halk ozanları gecesi gibi sosyal ve eğlendirici etkinlikler yapılacaktır.

Çevreye duyarlı temiz bir Kars: İlimizde veya çevremizdeki diğer yerleşim birimlerinde yaşayan insanlarımızın doğal çevrenin bozulmasını önleyecek faaliyetlerin uygulanmaması nedeniyle toplum sağlığının olumsuz etkilenmemesi için önlemler alınmasında uygulanacak çalışmalarımız; katı atıkları toplamak ve çöp toplama merkezine taşımak, ambalaj atıkları ile ilgili çalışmalar yapmak, yolları ve ortak kullanım alanlarını temizlemek, uygun olan her yerde ağaçlandırma yapmak, çevre sağlığı ile ilgili eğitim çalışmaları yapmak. Doğal afet sonunda insan sağlığı ve güvenliği ile toplum hayatında muhtemel istenmeyen durumlara hazırlıklı olmak için tedbirler alınması, doğal afet ve zamanlarının tespiti için risk haritaları oluşturmak. Toplum sağlığı, çevre, gıda zabıta ve esenlik hizmetleri vb. konulardaki ruhsatlandırma, kontrol ve denetim faaliyetlerinin etkin olarak yapılması ve gerekli önlemlerin alınması. Çevreyi olumsuz etkilemeyecek, insanların rahatça ihtiyaçlarını karşılayabileceği semt pazarları kurmak.

Herkesin spor yaptığı bir şehir: Hızla yapılaşan ilimizin imar planında belirtilen yeşil alan ve parkların yapılması ve ağaçlandırılması, nüfus yoğunluğu artan bölgelerde halkın spor yapabileceği, dinlenebileceği ve çocuklarının oyun oynayabileceği spor tesisleri, yeşil alanlar, parklar ve çocuk oyun alanlarının yapılması."
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 16:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?