5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

AKP'li vekiller CHP'nin tepkisine yol açtı


CHP Kars İl Başkanı Ekrem Alp, AK Parti milletvekillerinin, daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda çektirdikleri fotoğrafın mahalli basında yayınlanmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek olaya tepki gösterdi. T

oplantıya katılan daire müdürlerini, birer parti yöneticisi veya parti mensubu gibi AK Parti’nin siyasi faaliyetlerinin sözcüsü durumuna düştüğünü ileri süren Alp, devlet memurlarını ilgilendiren düzenlemeleri hatırlatarak, "’Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar, görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar, hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar’ hükmünü ihlal etmek suretiyle suç işleyen daire müdürleri hakkında gerekli idari ve cezai soruşturmak üzere Valimizi ve Cumhuriyet savcılarımızı göreve çağırıyorum" dedi.


Toplantıya katılan daire müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden CHP Kars İl Başkanı Ekrem Alp, konuşmasını şöyle tamamladı:
"AK Parti faaliyetlerine tam kadro katılmakla hiçbir etik sakınca görmeyen ve devlet memuru olduklarını unutarak siyaset yapan daire müdürlerine sesleniyorum. Bu görevlerinize liyakat esasıyla geldiğinizi unutmayın ve siyasi iktidarın eteklerine tutunmaya çalışmaktan vazgeçin. Sizler AK Parti’nin değil devletin memurusunuz. Görevinize tarafsızlıkla devam edin. CHP olarak sorumlu muhalefet anlayışının bir gereği olarak, ilimizde yaşanan bu türden gelişmeleri hassasiyetle izlemeye devam edecek ve sorumluların yargı önünde hesap vermesi için takipçisi olacağız."


Geçtiğimiz günlerde Devlet Su İşleri Misafirhanesi’nde düzenlenen yemekli basın toplantısına 16 daire müdürü katılmış ve toplantı yaklaşık 3 saat sürmüştü. Milletvekilleri toplantı esnasında müdürlerin basın mensuplarının sorularına cevap vermeleri amacıyla çağrıldığını söylemiş ve toplantı sonrasında ise müdürlerle birlikte toplu fotoğraf çektirmişlerdi.

KARS (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 10:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?