6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Akşener mecliste yaşananları anlattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP Belediye Başkan Adayı Settar Kaya'ya destek için geldiği Kars'ta, Meclis'te yaşanan gerginlikleri ele aldı. Kadınların öneminden de söz eden Akşener, İstiklal Savaşı'nda bile Atatürk'ün erkekleri savaşa çağırdığını kadınların ise kendi istekleriyle savaşa katıldıklarını söyledi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya ile birlikte MHP Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya'ya destek için havayoluyla Kars'a geldi. Akşener'i havaalanında MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş ve partililer karşıladı. Akşener daha sonra partililerle birlikte MHP'nin Faikbey Caddesi üzerindeki seçim bürosuna geçti. Burada da MHP Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, partinin gençlik ve kadın kolları üyeleri Akşener'i alkışlarla karşıladılar.

MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, seçimlere Türkiye genelinde olduğu gibi Kars'ta da iyi şekilde hazırlandıklarını, ipin ucunu asla bırakmayacaklarını söyleyerek Kars Kalesi'ndeki Türk bayrağının yanına üç hilali de asacaklarını belirtti. Kaya daha sonra Meral Akşener'e söz verirken, "MHP'nin jokerine söz veriyorum. Çünkü bizim bütün çalışmalarımızda yanımızda oluyor ve bizleri yalnız bırakmıyor" dedi.

ATATÜRK İSTİKLAL SAVAŞI'NDA ERKELERİMİZİ ÇAĞIRDI,
KADINLARIMIZ KENDİLERİ GİTTİ

Seçim bürosundaki kadınların sayıca çok olmasını görünce sevincini dile getirerek konuşmasına başlayan Meral Akşener de kadınların bir toplantıda çok sayıda olmasının aslında bir sıkıntının var olduğunun göstergesi olduğunu fakat bunun da gelecekte iyiye işaret olduğunu ifade etti. Bunu İstiklal Savaşı'yla özdeşleştiren Akşener, "Hanımefendilerin; gelecekleri için, çocuklarının geleceği ve Türkiye ile ilgili endişe ve kaygıları var. Türkiye iyi yönetilmediği için hanımefendiler bu salonları dolduruyorlar. Aynı İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi. Atatürk İstiklal Savaşı'nda erkeklerimizi çağırdı. Ama hanımefendileri çağırmaya fırsat olmadan İstiklal Savaşı'na kadınlarımız refleksiz bir iradeyle kendileri geldiler. Bu anlattığım güzel sözler değil. Bu anlattığım bilimsel bir gerçektir, tarihi bir gerçektir. Organize oldular, gruplar kurdular, dernekler kurdular. Atatürk'ün talebiyle İstiklal Savaşı'nı ve Cumhuriyet'i kuran kadronun talebiyle dünya başkentlerinin özellikle Avrupa şehirlerini Türkiye'de Anadolu coğrafyasında sizin askerlerinizin ne işi var sorularıyla bildiri, telgraf ve broşür yağmuruna tuttular. Dolayısıyla İstiklal Savaşı sonrasında da dünyadaki bütün kadınlardan daha önce seçme ve seçilme hakkını aldı kadınlarımız. Aradan zaman geçti benim hep dikkatimi çeker. Ne zaman kadınlar bu tür siyasi toplantılarda bu salonları erkeklerden daha fazla doldurmaya şereflendirmeye başlarsa işler iyi gitmiyor demektir. İşler bundan sonra iyi gidecektir demektir. Dolayısıyla ben böyle
görüyorum. Nevruz hepimizin bayramı, bizim bayramımız. Bütün bu tür bayramlarda da tek tanrılı dine geçmezden evvel figür olarak yani gök tanrıya inanıldığı zamanlarda bereketin anlamı kadındı. Dolayısıyla şimdi hem Nevruz, hem milli bayramımız, hem 29 Mart'ta seçim var. Kars'ta serhat şehrindeyiz ve şu salonun yarıdan fazlası hanımefendilerle dolu. Ben daha ne isteyim" şeklinde konuştu.

BANA, SAYIN ATİLLA KAYA'YA VERİLEN OYLAR
YUNANİSTAN OYLARI MI, AY'DAN MI ALDIK?

AK Parti'yi de eleştiren Akşener, Meclis'te yaşananları ve milletvekillerinin ne tür tavır takındıklarını da ele alarak Meclis'te yaşananlara da dikkat çekti ve şunları söyledi:
"Ben Meclis'i yönetiyorum. 3. dönem milletvekilliğim ama hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Varsayalım bir kanun çıkıyor. Bu kanun şunu şuradan alıp, şuraya koymak gibi bir şey. Demokrasilerde iktidarlara vatandaş derki, 'Bana hizmet yapmak üzere seni görevlendirdim'. Muhalefet partilerine döner der ki, 'Seni de iktidarın bana yapacağı hizmeti denetlemek için, benim avukatlığımı yapmak için görevlendirdim.' Bu görev dağılımı neticesinde her kanuna muhalefet partilerinin karşı çıkacak diye bir durum yok.

Bir arkadaşımız çıkıyor 'Bunu şöyle değil de böyle koyarsak milletimiz için daha iyi olur' diyor. Bakanından sözcüsüne kadar çıkanların tavrı şu; en agresif, en hırçın tavırla konuştuktan sonra, niye olmayacağını anlattıktan sonra arkasından da şöyle bir tavır 'Oyun kadar konuş.' Bana, Sayın Atila Kaya'ya verilen oylar Yunanistan oyları mı? Aydan mı aldık? Bu milletin oyları değil mi? O oya saygın yok mu? Şimdi dolayısıyla bu şımarıklığa da bir son vermenin yolunu bulmamız gerekiyor."

GURURLANMA PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

AK Partililerin Başbakan Erdoğan'a 'Padişah' benzetmesine de değinen Akşener, "Son dönemdeki pankart şu 'Son Padişah.' Padişahlar Cuma selamlığına giderken insanlar bağırırmış, 'Gururlanma padişahım senden büyük Allah var.' Sayın Genel Başkanımız da diyor ki, 'Al paketi vur tokadı.' Ben de diyorum ki son padişaha sesleniyoruz; 'Gururlanma padişahım senden büyük Allah var'' diye konuştu.

MHP'ye uzun yıllar emek veren Mahmut Tamyüksel ve Kadir Bekdemiroğlu'na da plaket veren Akşener daha sonra MHP İl Teşkilatı tarafından hazırlanan Nevruz meyvelerinden tattı, yumurta tokuşturdu. Kadınlarla da hatıra fotoğrafı çektiren Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'yla birlikte karayoluyla Iğdır iline hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 18:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?