5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Aksoy, Avrupa Konseyine seçildi

Kars İl Genel Meclisi'nin AK Parti'li üyesi Çiğdem Perihan Aksoy, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi Sosyal İşler Komisyonu'na seçildi.

25-29 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın Strasburg kentinde yapılan 50. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılan Kars İl Genel Meclisi'nin AK Parti'li üyesi Çiğdem Perihan Aksoy, Kars Belediyesi ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün hazırladığı ve Kars'ı tanıtan broşürleri 47 ülkeden 572 delegeye dağıttı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aksoy, "Kars'ın tanıtım broşürlerine en çok ilgiyi uzak doğu delegeleri gösterdi. Kars'ın sosyal ve kültürel yönlerine ağırlık verdiklerini söyleyen delegeler kentin tarihi dokusunun cezbedici olduğunu belirttiler" dedi.

Aksoy, daha sonra şunları söyledi:

"Konsey Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde, Türk delegasyonundan Çanakkale İl Genel Meclis üyesi Yavuz Mildon, Türkiye'de kişisel düzeyde Kemal Derviş'ten sonra ilk kez bu düzeyde uluslararası bir kurulun başkanlığına seçildi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kutlanan Yavuz Mildon herkese adil ve eşit davranacağını söyledi. Yapılan komisyon seçimlerinde Kars delegesi olarak ben de Sosyal İşler Komisyonu'na (Social Cohesion Committe) seçildim. Komisyon, Avrupa Konseyi'nin Kasım ayındaki toplantısına kadar bu konuyla ilgili rapor hazırlayıp konseye iletecek. Konsey gündeminde, özellikle insan kaçakçılığının önlenmesi, kadın, çocuk ve özürlülerin haklarının korunması, insan haklarının geliştirilmesi, işkencelerin önlenmesi ve ölüm cezalarının kaldırılması için üye ülkelere yönelik çalışma kararları alındı. Türkiye ulusal heyeti, Strasburg'da bulunduğu sürede, Türkiye Büyükelçiliği ve Strasburg Belediye Başkanı'nın yemek ve kokteyl daveti ile Türk Belediyeler Birliği'nin düzenlediği Mevlana ve sema tanıtım toplantısına da katıldı."

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 16:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?