6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Alibeyoğlu'dan MHP adayına ziyaret

Kars Belediye Başkanı ve CHP'nin Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu, MHP Belediye Başkan Adayı Settar Kaya'yı seçim bürosunda ziyaret ederek başarılar diledi. Ziyarete; adayların hoş bir sohbet ortamında birbirlerine laf vurarak eleştirmeleri damga vurgu.

İki dönemdir Kars Belediye Başkanlığı görevini yürüten, bu dönemde de Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Belediye Başkan Adayı olan Naif Alibeyoğlu, geleneksel hale getirdiği adayları ziyaret programı kapsamında, geçen dönem en yakın rakibi olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Settar Kaya'yı seçim bürosunda ziyaret etti. CHP İl Başkanı Çetin Bilgir, İl Genel Meclis Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla MHP'nin Faikbey Caddesi üzerindeki seçim bürosuna çiçeklerle giden CHP adayı Naif Alibeyoğlu, rakibi MHP adayı Settar Kaya'ya ve partililere seçim çalışmalarında başarılar diledi.

Tatlı bir ortama tanıklık eden ziyarette bir yandan çaylar yudumlandı diğer yandan da seçim çalışmalarıyla ilgili her iki aday da duygu ve düşüncelerini belirtti. Alibeyoğlu ile Kaya arasında tatlı sataşmalar da oldu. Seçim bürosundaki MHP ve CHP'lilerin gülüşmelerine de yol açan bu tatlı sataşmalar güne damgasını vurdu.
CHP Adayı Naif Alibeyoğlu, "Kars şu anda tüm başkan adaylarının ilgi odağı olmuştur. Milletvekili adayları bile belediye başkan adayı oluyorlar. Bunun yanı sıra il genel ve belediye meclis üyesi aday adayları da arttı. Kars'ta adeta bir aday enflasyonu yaşandı. Bu da bu şehrin bir noktaya geldiğinin ve başarının bir ifadesidir. Gerçekten bugünlere şükürler olsun. Genel ve yerel seçimlerde de olduğu gibi partilerimizi ziyaret ederek demokratik tavrımızı ortaya koyarak şehrimizde huzurun, birliğin ve kardeşliğin devam etmesi adına örnek davranışımızı her zaman sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Dün yine şehrimizde bazı partiler arasında yaşanan birtakım gergin olaylar olmuştu. Bu, şehrimiz adına üzüntü veren bir durumdur. Bu olayların bir daha yaşanmasını istemeyerek adaylarımızı ziyaret ediyoruz. Esnaf ziyareti yaptığımız güzergah üzerinden geçerken adayları da ziyaret etmeden geçip-gitmek nezaketsizlik olurdu. Bu nedenle de umarım bu örnek davranış devam edecek. MHP'nin döneminde Kars, '50 milyara satılık' kent haberiyle bir gazetede manşet olmuştu. Su, yol, kanalizasyon yoktu" dedi.

MHP adayı Settar Kaya ise, "Tabi ki Kars şanlı bir tarihe sahiptir. Tabi ki Kars'ın bugün hangi noktaya geldiği tartışılır. Biz, zaman zaman diyoruz ki, 'Eski Kars'ı özlüyoruz. Cumhuriyet'in aydınlık yüzü olan Kars'ı özlüyoruz. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yoğun olduğu Kars'ı özlüyoruz. En çok kitap okuyan Karslıların olduğu Kars'ı özlüyoruz. Maalesef ben seçim çalışmalarımda bunları gözlemledim" diye konuştu.

Kaya, daha sonra Kars'ın yerel televizyonu Serhat TV'de bütün adayların katılımıyla bir canlı yayın teklifinde bulunarak, "Zatıalinize ait yerel televizyonda bütün adayların katıldığı bir açık oturumda projelerimizi tartışalım. Bu ziyarete karşı biz de iadeyi ziyaret yapacağız. Elbette ki seçimlerin karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde geçmesi için bu tür davranışlara ihtiyaç vardır. Biz de önümüzdeki günlerde sayın Belediye Başkanımızı ve diğer aday arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Bu nedenle sayın başkana ve ekibine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Alibeyoğlu da canlı yayın teklifine sıcak baktığını ve istenilen zamanda bütün adaylarla birlikte canlı yayında bir araya gelmeyi arzuladığını ifade etti.
CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir ise seçimden sonra yine kardeşliğin süreceğini, iyi ve kötü günlerde, düğünlerde ve cenazelerde hep beraber olacaklarını, bunun Kars'ın bir özelliği olduğunu söyledi.

Ziyaretin ardından MHP adayı Settar Kaya, CHP adayı Naif Alibeyoğlu ve CHP'lileri uğurladı. Her iki adayın bu tatlı diyalogları dışarıda bekleyen MHP ve CHP'liler tarafından alkışlarla karşılandı.

CHP adayı Naif Alibeyoğlu daha sonra partililerle birlikte esnaf ziyaretlerine devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 10:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muharrem polat IP: 78.183.37.xxx Tarih : 7.03.2009 20:05:08

Sayın Naif Bey MHP Seçim brosunu ziyaret etmişsiniz.Demokrasinin de güzelliğide bu sizede bu yakışırdı.Ben 1958 Taşdere doğumluyum Kars'da ikamet ediyorum.Sizin çalışmalarınızdan çok memnunum,çok güzel işler yaptınız.Sayın Settar Beyde gelmiş olsa sizde, ama Kars için güzel şeyler yapacağınızı biliyorum.Sizden tek ricam budur.Belediye iş hanlarında açıkta satılan yağ,peynir gibi gıda maddeleri sağlıklı olmadığını hepimiz biliyoruz.Ben şahsım adına inanıyorum ki seçilen belediye başkanları bunları dikkate alırlar.Settar Beyede başarılar dilerim.SAYGI VE SELAMLARIMLA MUHARREM POLAT