5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Alınak cezaevinden çıktı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanlığı'nın başlatmış olduğu kampanya ile kefaleti ödenen DTP eski İl Başkanı Mahmut Alınak, cezaevinden çıktı.


DTP Kars eski İl Başkanı ve eski Milletvekili Mahmut Alınak, 2 bin 500 YTL kefaletle serbest bırakıldı. Alınak hakkında, DTP Kars İl Başkanı olduğu 6 Ocak 2007 tarihinde Çıraklık Eğitim Merkezi önünde kar üzerinde çıplak ayakla yaptığı basın açıklamasında, suçu ve suçluyu övdüğü ve halkı kanunlara uymamaya tahrik ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı. Kars Sulh Ceza Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu'nun 215 ve 217'inci maddeleri uyarınca, suçu ve suçluyu övdüğü ve halkı kanunlara uymamaya tahrik ettiği için Alınak'ı, 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırmış ve hapis cezasını 2 bin 500 YTL para cezasına çevirmişti. Para cezasını ödemeyi kabul etmeyerek 10 gün önce ikinci kez cezaevine giren Alınak, bugün DTP İl Başkanlığı'nın 2 bin 500 YTL'lik kefaleti ödemesiyle serbest kaldı.


Cezaevi çıkışında partililer tarafından karşılanan Alınak, DTP İl Başkanlığı binasına giderek kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?