5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Aliyev Kars'ta da anıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ölümünün 1. yıl dönümünde düzenlenen törenle Kars’ta da anıldı.

Eski Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Haydar Aliyev Parkı’nda saat 11.00’de yapılan törene Vali Nevzat Turhan, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Sezai Bostancı, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Vekili Muzaffer Kepenekçi, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necati Kaya, Emniyet Müdürü Necmettin Seymen, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kars Valiliği, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Belediye Başkanlığı ve KAÜ Rektörlüğü tarafından Haydar Aliyev büstüne çelenk konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve Azerbaycan Milli Marşı okundu.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu törende yaptığı konuşmada, Aliyev’nin bir dünya lideri olduğunu söyledi. Aliyev’in büyük bir lider olduğunu ve sağlığında uyguladığı politikalarla tüm dikkatleri çektiğini belirten Sultanoğlu, "Aliyev, hayranlık doğuracak derecede ülke ve dünya çapında tanınmıştır" dedi.

Kars Valisi Nevzat Turhan ise Haydar Aliyev’den övgüyle söz ederek, "Azerbaycan’ın ekonomik ve sosyal bakımdan kalkınmasını sağlayacak her türlü tedbirleri almış, büyük badireler atlatmasına rağmen devlet adamı olmanın, bir büyük lider olmanın gerektirdiği performansı göstererek Azerbaycan halkını esenliğe kavuşturmuştur" diye konuştu.
Törenin sonunda davetliler ve vatandaşlar tarafından Haydar Aliyev büstüne kırmızı karanfiller bırakıldı.

İha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 14:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?