6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Aliyev'e doğum günü kutlaması

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, doğumunun 86. yılında Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Haydar Aliyev Parkı'nda düzenlenen törene Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Yeni Azerbaycan Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokratik Sol Parti'liler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda Karslı ve Azerbaycanlı vatandaşlar katıldı.

Merhum Haydar Aliyev büstüne çelenk ve karanfiller bırakılıp saygı duruşunda bulunuldu. Burada bir konuşma yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, merhum Haydar Aliyev'in bir dünya lideri olduğunu söyledi.
Aliyev'in uyguladığı politikalarla tüm dikkatleri üzerine çektiğini belirten Sultanoğlu, "Haydar Aliyev, hayranlık doğuracak derecede ülke ve dünya çapında tanınmış bir liderdir. Türkiye Azerbaycan münasebetlerinin gelişmesinde Haydar Aliyev'in müstesna rolü vardır. Büyük lider Aliyev'in ortaya koyduğu bağımsızlık politikası bugün de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından layıklı bir şekilde devam ettirilmektedir. Bugün bizler Türk tarihinin büyük oğlu, büyük devlet adamı merhum Haydar Aliyev'in doğumunun 86. yılını kutlamak ve onu saygıyla, rahmetle yad etmek için buradayız. Bugün muhterem Kars halkının, büyük lider Haydar Aliyev'e karşı olan muhabbetine, sevgisine ve saygısına şahit olduk. Hem Kars halkının, hem de ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin gerek çelenklerini gerekse temsilcilerini aramızda görmekten büyük mutluluk duymaktayız. Aramızda bulunanlara ve bütün Kars halkına, göstermiş oldukları, ilgi, alaka, saygı ve sevgiye teşekkür ediyorum" dedi.

Yeni Azerbaycan Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu ise, "Seçkin devlet adamı, Azerbaycan ulusunun değerli evladı, Azerbaycan'ın efsanevi lideri Haydar Aliyev'i rahmetle anıyoruz. Azerbaycan'ın esenliği için hayatı boyunca büyük çaba göstermiş olan değerli lider Haydar Aliyev büyük bir devlet adamıdır. Haydar Aliyev, Azerbaycan'ın istikrar ve gelişme yolunda attığı önemli adımlara önderlik eden büyük bir lider olarak tarihteki yerini almıştır" diye konuştu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kars Şubesi Başkanı Vedat Akçayöz ve diğer katılımcılar da duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Törenin ardından, 'Çağdaş Azerbaycan Devletinin Kurucusu Haydar Aliyev' konulu konferans için Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Konferans Salonu'na geçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 13:15:45
Güncelleme :9 Mayıs 2009 Cumartesi 13:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat KAYA IP: 85.108.185.xxx Tarih : 11.05.2009 11:18:37

 Türk tarihinin liderlerine baktığımızda rahmetli sayın Haydar ALİYEVİN ilginc bir özelliği   var ;yaşadığı tarihi hem yaşamış ,yaşarkende geleceğe yön vermiştir ;öyleki SSCB; de  dehası ile politburoda 2  adamlığa yükselirken akabinde bu köminist blok dağılmasıyla beraber Türk  halklarının bir noktada ,bir bayrak altında toplanması maksatıyla bu birlikteliğin çekirdeğini oluşturacak Türkiye ile Azerbaycanın  bir millet iki devlet  ülküsünü bizlere miras bırakmıştır..
BEN SAYIN HAYDAR ALİYEVİN DOĞUM GÜNÜNÜ : TÜRK MİLLETLERİN BÜTÜN ZORLUKLARDAN AŞARAK    BİR BAYRAK ALTINDA TOPLANMASINA VESİLE OLMASINI  TEMENNİ EDERİM