5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Almanya'da 3. Kars Gecesi

Almanya'nın Wesel kentinde Avrupa Kars Dostluk Derneği tarafından 'Kars'ta Eğitime Destek' için 3. Kars Gecesi düzenlenecek. 

Almanya'nın Wesel kentinde 2003 yılında kurulan Avrupa Kars Dostluk Derneği, 'Kars'ta Eğitime Destek' için bir etkinlik düzenliyor. 25.10.2008 Cumartesi, Dinslaken Vatan Düğün salonunda düzenlenecek gecenin gelirleriyle Kars'ta eğitime katkıda bulunulması amaçlanıyor. Altın Saz Orkestrasının renk katacağı gecede; Yudum, Erkan Su, Elbariz Hamidli, Memocan gibi sanatçılar konser verecek ve Kafkas Halk Dansları gösterisi sunulacak. 

Avrupa Kars Dostluk Derneği Başkanı Resul Güzeldere, "Üçüncüsü düzenlenecek Kars Gecesi ile Avrupa'da unutulmaya yüz tutmuş sıcaklığı yeniden sağlamayı ve bir nebze de olsa Kars'ta eğitime imkanlarımız ölçüsünde katkıda bulmayı hedefliyoruz' dedi. 

Geceye Türkiye'den davet edilen Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Abamüslüm Güven, Ticaret Odası Başkanı Ali Güvensoy, Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanı Yıldız Laçinel, Kars Kalkınma Vakfı Başkanı Zeki Naci Tarcan ve Battal Akbaba katılması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:02:22
Güncelleme :28 Ekim 2008 Salı 15:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?