6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Amerikalı gözlemciler Kuyucuk'ta

Amerikalı kuş gözlemcileri, Kars'ın Kuş Cenneti Kuyucuk Gölü'nde kuş gözlemledi.

Kuş gözlem rehberi Saner Bekir ile birlikte geldikleri Kuyucuk'ta gözlemlerini tamamlayan Amerikalılar, göle hayran kaldıklarını belirttiler.
Kuzey Doğa Derneği Başkanı ABD Stanford Üniversitesi Ekoluğu Dr. Çağan Şekercioğlu'nun da eşlik ettiği Amerikalı kuş gözlemcileri John Silimon ve Marvıh Cooper gölün önemine dikkat çekerek, bu gölün Türkiye için bir şans olduğunu dile getirdiler.


John Silimon, uzun zamandır görmediği sakar seke kuşları ve daha birçok kuşu Kuyucuk'a görmüş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Çok mutluyum. Burası şahane bir göl. Ortamda çok güzel, alan da çok güzel. Çiçekleri ve yeni kuş türlerini görmek benim için oldukça önemli. Bu bölgenin, insanı etkileyen bir de atmosferi var. 3 haftalık bir kuş gözlem turundayız.

10 gün Polonya'da kalıp 10 gün de Türkiye'de geçiriyoruz. Arkadaşım ve ben, Amerika'nın Washington eyaletinden geliyoruz. Çok heyecan verici ve mutluluk verici bir gezi oldu bizim için. Gezimizin sonuna yaklaşıyoruz. Bu gezinin bitmesini istemiyorum. Çünkü; hem manzaralar, hem kuşlar hem de yiyecek açısından muhteşem bir seyahatti" dedi.


Marvıh Cooper de, "Kuş gözlemek için geldik. Türkiye çok çeşitli bir ülke. Türkiye'de olmaktan özellikle de Kuş Cenneti Kuyucuk Gölü'nde olmaktan çok mutluyuz. Kars'ta araziye çıktık fakat bu güzellikleri sonsuza kadar görebilmek mutluluk verici. Tur açısından bu güzellikleri görmek tahmin ettiğimizden de zengin çıktı. ABD'nin bazı yerlerini çağrıştıran manzaralar gördük. Kuyucuk Gölü ise bize Alaska'yı hatırlattı. Kuş türü çeşitliliği açısından da çok zengin bir göl. Bizde tabi bundan çok memnunuz" diye
konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 09:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?