6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Ana boru hattı patladı

Kars'ta, ana su şebeke hattının patlamasıyla meydana gelen sel baskınında onlarca ev ve işyeri depoları sular altında kaldı.

 Vatandaşlar yaşananlara tepki gösterirken Belediye yetkilileri de su şebekelerinin değiştirilmesi için çalışma başlattıklarını ifade ettiler.


Cumhuriyet Caddesi Arif Taşçı Sokak üzerinde ikamet edenler sabah saat 05.00 sıralarında yataklarından sel sularıyla uyandılar. Güneşli ve yağmursuz bir havada sular altında kalan vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırdılar. Onlarca ev ve işyeri depolarının sular altında kaldığını gören mahalle sakinleri patlağın önünü kesmeye çalıştılar. Göle dönen sokaklarda tam bir sel telaşı yaşandı. İşlerine gitmek için mahalleden geçenler duvarların üzerinde yürürken, öğrenciler de okullarına yetişebilmek için çaba harcadılar.


Emniyet güçleri de İnönü Caddesi üzerinde trafik önlemi alarak yaşanması muhtemel kazaların önüne geçebilmek için araç seyrine kontrollü izin verdiler. Belediye görevlileri de sel bölgesinde gerekli önlemleri almaya başladı. Vidanjor, itfaiye araçları, motopomplar, kepçeler olay yerinde çalışmalara başladılar. Patlak bölgesi kontrol altına alındı ve su dolan ev ve işyeri depolarında su tahliyesi yapıldı. Belediye Başkanı yardımcısı İsmet Yılmaz da bölgede incelemelerde bulundu.


Su İşleri Müdürü Kutfettin Çelebi, "Saat 05.30'da bu patlak cereyan etti. Şehrimizin içme su besleme hattı olan 500'lük AÇV boruda kırılma meydana geldi. Bir tek boru kırılmış. Zemin taylı kayalık. Bu borular 1992 yılında döşenirken bazı kayalık noktalar gözden kaçmış ve kırılmaya yüz tutan bu As-Pes borular şehrimizin ciddi sorunları haline geldi. Biz, bunun paralelinde bir proje geliştirdik. Şu an İller Bankası ve Belediye işbirliği ile proje hazırlandı. Başkanımız Nevzat Bozkuş tarafından İller Bankası'na gerekli arzlar yapıldı. Bu doğrultuda İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Erzurum Bölge Müdürlüğü ciddiyetle olaya el attı. Önümüzdeki ay İller Bankası Erzurum 14. Bölge Müdürlüğü'nce bu boruların hepsinin değişimi için inşaat ihalesi yapılacak" dedi.
Sel bölgesinde hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 14:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?