3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Ani harabelerine hayran kaldı

SANAYİ VE TİCARET BAKANI TARİHİ ANİ HARABELERİNE HAYRAN KALDI

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, tarihi Ani Harabelerinde incelemelerde bulundu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, beraberindekilerle birlikte Kars'a 46 kilometre uzaklıkta bulunan Ocaklı köyüne giderek tarihi Ani Harabelerini gezdi.

Ani'nin tarihi ve kültürel güzellikleri karşısında şaşıran Bakan Ergün, buraların restorasyonun yapılarak turizm merkezi haline getirilmesi gerektiğini kaydetti. Kars Valisi Ahmet Kara'dan Ani hakkında bilgi alan Bakan Ergün, kısa süre içerisinde buraların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ergün, "Ani Harabelerinde bir inceleme yaptık. Orada kazı çalışmaları var. Restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların bir an evvel bitirilmesi gerekiyor" dedi.

Bakan Ergün, tarihin bütün güzelliklerini bünyesinde barındıran Ani Antik Kenti'nin turizme kazandırılması gerektiğini ifade ederek, "Ani, Kars için büyük bir turizm potansiyeli, adeta Efes'in bir başka versiyonu da burada var. İnşallah buradaki çalışmaların hızlanmasıyla restorasyonun hızlanmasıyla Ani kültür, tarih ve inanç turizmi merkezi olabilecek bir özelliğe sahiptir. Kars gerçekten turizm için ideal bir yer. Hem tarihi ve kültürel yerler açısından hem de Sarıkamış'ın kış turizmi olma vasıtasıyla Kars Türkiye'nin turizm alanında lokomotifi olacaktır" diye konuştu.

Bakan Nihat Ergün ile birlikte Kars Valisi Ahmet Kara, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Organize Sanayi Bölgeler Genel Müdürü Ramazan Yıldırım ve beraberindekiler, Ani'de Fethiye Camii'ni gezerek incelemelerde bulundu. Ani'ye hayran kaldıkları gözlenilen Bakan ve beraberindekiler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

SANAYİ VE TİCARET BAKANI TARİHİ ANİ HARABELERİNE HAYRAN KALDI
SANAYİ VE TİCARET BAKANI TARİHİ ANİ HARABELERİNE HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 15:36:04
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 14:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?