5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Anneler sırtta pikniğe taşındı!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinin Karakurt beldesinde evlatlar, kendilerini 9 ay karınlarında taşıyan annelerini sırtlarında taşıyarak piknik alanına götürdüler.

 Elleriyle annelerine yemek yedirdiler, birlikte halay çektiler. Köy imamı da Anneler Günü nedeniyle dua ederek anneliğin önemine değindi.


Her yıl, 'Anneler Günü' olarak kutlanan Mayıs ayının ikinci Pazar günü, Kars'ta renkli görüntülere sahne oldu. Karakurt beldesinin Çardakçatı köyünde evlatlar, annelerine bir günlük de olsa hiçbir iş yaptırmadılar. Her bir evlat annesini evinin önünde sırtına alarak köyün piknik alanına götürdü. Kendilerini 9 ay karınlarında taşıyan annelerini sırtlarında taşırken yüzlerine yansıyan mutluluk ifadeleriyle evlatlar güle oynaya piknik alanına gittiler.


Piknik alanına gelindiğinde ise annelerini minderlerin üzerine oturttular ardından da hazırladıkları sofradan kendi elleriyle annelerine yemek yedirdiler. Daha sonra da cep telefonu müziğiyle birlikte halay çektiler, anneleri için türkü söylediler. Köy imamı Süleyman Yıldırım da Anneler Günü nedeniyle dua edip anneliğin önemine değindi.


Muhtar Remzi Aklan, "Annelerimiz bizleri 9 ay karınlarında taşıdılar. Biz de annelerimizi köy içerisinde sırtımızda taşıdık. Anneler bizlerin baş tacıdır. Annelerimizi kaybedersek bir daha annelerimizi bulamayız" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 10:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali dogan IP: 82.240.251.xxx Tarih : 11.05.2009 10:04:48

simdiye kadar boyle bir sey yoktuda bu da fetulahcilarin ikinci oyunu mahsum inancli insanlara yunelimidir karsi konya lastirma pilani yani hocalarin din somurusu oysa sirtina aldigi kadin annesi bile deyil maksat oyun olsun hocam