5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Aras coştu, yol çöktü

Kars'ın Kağızman ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve eriyen kar sularıyla coşan Aras Nehri, Kağızman-Erzurum yolunun 24. kilometresinde asfaltın çökmesine neden oldu.

Ulaşımın tek şeritten sağlandığı bölgede Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait ekiplerin çalışmaları sürüyor.


Aras Nehri'nin coşmasıyla birlikte DSİ ve Kağızman Karayolları ekipleri alarma geçti. Ulaşımın tek şeritten sağlandığı bölgede incelemelerini sürdüren Kars DSİ 24. Bölge Müdürü Sait Umucu, "Akşam saatlerinde yağan yağmur Aras Nehri'nin coşmasına neden oldu. Kağızman-Erzurum arasındaki yolun 24. kilometresinde asfaltta çökmeler meydana geldi. Bazı bölümlerde trafik tek şeritli olarak işliyor. Denizgölü köyünde bazı vatandaşların ev ve ahırları sel suları tarafından hasar gördü. Herhangi bir can kaybı olmadı" dedi.


Umucu, ayrıca, başta Denizgölü köyü olmak üzere Bayam, Günindi, Devebük köylerinde ve ilçe merkezinde çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek, "Makinelerimiz 24 saat aralıksız çalışıyor. Bu bir doğa olayıdır. Yağmurlar her yağdığında bu gibi durumlarla karşılaşacağız. İmkanlar dahilinde elimizden ne gelirse yapacağız. Ekiplerimiz tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 16:07:28
Güncelleme :16 Mart 2008 Pazar 16:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bülent Atmaca BURSA IP: 81.214.223.xxx Tarih : 17.03.2008 13:29:34

böylesi ancak olaylara ancak türkiyede rastlanır.Allahtan çökme anında arçlar yokmuş...umarız son olur ...