6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Artık üşümeyecekler!

KALORİFERE KAVUŞAN ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİ

Kars'ın Selim ilçesinin Sarıgün Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, bu yıl ilk defa kavuştukları kalorifer sistemi sayesinde sıcacık sınıflarda eğitim öğretim görecek olmanın sevincini yaşıyorlar.

Selim İlçe Kaymakamı Yusuf Güni ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül, eğitim öğretim için seferber olarak öğrencilerin kışlık yakacakları odun ve kömür dağıtımı tüm okullarda tamamladı.

Yeniden onarıma alınan, kalorifer sistemi döşenip ihtiyaçları giderilen okullar arasında bulunan Sarıgün İlköğretim Okulu öğrencileri, kış mevsimi ile birlikte başlayan soğuk havalarda sınıflarındaki sıcaklığın keyfini yaşıyorlar. Kalorifer sistemi sayesinde artık üşümeyen ve okullarına tezek, odun getirmekten kurtulan çocuklar "İlçe Kaymakamı Yusuf Güni'ye ve emeği geçen hayır severlere dualar ederek "Allah hepsinden razı olsun. Eskiden okullumuzda soba yakmak için soğuk havalarda koltuklarımızın altına birer adet tezek sıkıştırıp okula götürürdük. Ama şimdi kalorifer sistemi sayesinde sıcacık sınıflarımızda derslerimizi görüyoruz" dediler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Gül, İlçe Kaymakamlığı ve hayırsever insanların desteği ile 2009-2010 eğitim ve öğretim yılı öncesi merkez ve köy okullarının iç ve dış boyaları yapılarak tamamlandığını söyledi. Gül "Benliahmet ve Sarıgün köylerindeki ilköğretim okullarının çökmüş olan sınıflarının zemin korosu yaptırıldı, kaloriferleri çekildi, tuvaletler bina içinde alındı. Okullarımızın birçok ihtiyacı ve eksikleri karşılanarak daha başarılı bir eğitim öğretim sürdürülebilmesi için çalışmalar tamamlandı" dedi.

KALORİFERE KAVUŞAN ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİ
KALORİFERE KAVUŞAN ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 14:58:05
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 16:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan aslan IP: 88.247.192.xxx Tarih : 19.12.2009 14:46:07

öncelikle buyardımda emeyi gecen  yusuf bey ve emrullah beye teşekkürlerimi yürekten ve gönülden iletiyorum ayrıca yardımı gecen bütün yardım severlerin bu sevgisine hayranım?ben bir asker olarak duygulandım?çünkü o sıralarda bende oturdum aynı koşullarda bende okudum .ayrıca o örencilerin geleceye bakış acıları bizimkilere göre daha iyi olucağına güveniyorum. okumak bir ;duygudur düşüncedir ;dildir; edebiyatı yaşamaktır işte okumak okadar güzelki umarım böyle yardımsever insanların sayesinde bu hayat başka hayat olucaktır örencilerimizin vatana olan sevgisi bu yardı sever insanların sayesinden gercekleşicektir ? KENT HABERİ YAYINLAYAN TÜM ÇALIŞANLARA COK COK TEŞEKKÜR EDERİM.