6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Aş yerine iş dönemi

Kars’ta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) başlattığı “Aş yerine iş dönemi” büyük rağbet görüyor. Dün de SYDV’nin verdiği kredilerle kuaför ve ayakkabı atelyesi açıldı. Ayakkabı atelyesinin açılışını yapan Vali ve Belediye Başkanı ayakkabı dikti.

'Balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek gerekir” sloganıyla yola çıkan SYDV mütevelli heyeti tarafından başlatılan “Aş yerine iş dönemi” kampanyası vatandaşlardan büyük rağbet görüyor. Dün açılışı yapılan bayan kuaför ve ayakkabı atelyesiyle SYDV’nin verdiği kredilerle işyeri açanların sayısı 21’e yükselirken 10 ayda verdiği kredilerle 21 kişiye iş imkanı sağladı.

2001 yılındaki ekonomik krizde iflas eden 40 yıllık ayakkabıcı Ziya Karabağ’ın SYDV’ye yaptığı kredi başvurusu kabul edildi. 10 bin YTL’lik krediyle Bayrampaşa Mahallesi Belediye dükkanlarından işyeri kiralayan ve ayakkabı malzemesi satın alan Karabağ, kurduğu yeni atelyesinde iki kişiyi de işçi olarak çalıştırıyor. Karabağ Ayakkabı Atelyesi'nin açılışı Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve daire amirlerinin katıldığı törenle yapıldı.

Açılışın ardından Vali Erden ile Belediye Başkanı Alibeyoğlu, Usta Ziya Karabağ’ın yaptığı ayakkabılara çivi çaktı. Vali Erden, “Memlekete biz de bir çivi çakalım” diyerek espri yaptı. Başkan Alibeyoğlu da, “Herkes başkan olabilir ama zanaatkar olamaz” diyerek herkesin çalışmaya yönelmesini istedi.

Protokol daha sonra, Tülay Araz’ın SYDV’nin kredisiyle açtığı kuaför dükkanını törenle hizmete açtı. Araz, kuaför dükkanı için de 10 bin YTL kredi kullandığını ve kendisiyle birlikte üç kişini daha iş sahibi olacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 10:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat güneş IP: 81.214.148.xxx Tarih : 29.10.2007 15:07:31

sevgili teyzecim tülay araz dükanın açıdığına çok sevindim allahtan dileğim sağlıklı huzur ve bol kazanç lar olsun bu organizasyonda emeğigeçen herkeze sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum allaha emanet ol