3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Asfalt çalışmaları tamamlandı

KARS BELEDİYESİ TURAN ÇELİK CADDESİ’NİN ASFAL ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

Kars Belediyesi’nce içme suyu şebekesi hattı çalışmaları tamamlanan Turan Çelik Caddesi Fen Edebiyat Fakültesi yolu asfaltlandı.

Belediye Başkanlığınca geçtiğimiz günlerde başlatılan ve kısa sürede asfaltlama çalışmaları tamamlanan Turan Çelik Caddesi vatandaşları da rahatlattı.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Cihangir Umurbek, Belediye olarak çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtti.

Başkan Yardımcısı Cihangir Umurbek, şehir merkezinde tamamlanan içme suyu şebekesi çalışmalarının da kenar mahallerde aynı hızla devam ettiğini söyledi.

Cihangir Umurbek; “Kars’ta göreve geldiğimiz günden itibaren projeler üretmeye ve bu projeleri hayata geçirmeye çalıştık. Bunlardan birisi 100 yıllık içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarıydı. Bu çalışmaların büyük çoğunluğunu tamamladık. Karslılar yapılan çalışmaları yerinde gördü ve yıllardır evlerinde kullandıkları suyun hangi şartlarda içtiklerini kendileri çıkan borulardan gördüler. Yıllarca sağlıksız koşullarda gelen suyu vatandaşlarımız evlerinde kullandı. Biz buna kesin çözüm getirdik ve içme suyu şebekesini komple değiştirdik” dedi.

ALTYAPISI BİTEN YERLERDE KAR YAĞMADAN ASFALTLA ÇALIŞMLARI YAPIYORUZ

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Cihangir Umurbek, alt yapısı tamamlanan bölgelerde kar yağmadan asfaltlama çalışmaları yaptıklarını vurguladı.

Başkan Yardımcısı Umurbek, “Kars’ta şehir merkezinde asfalt çalışmaları bu yıl yapmadık. Alt yapı çalışmaları tamamlanan şehir merkezinde asfaltlama çalışmalarını seneye başlatacağız. Çünkü biz şimdi asfalt yapsaydık kışın bozulacaktı. Yeni altyapı çalışmaları yapıldığı için çökme olacaktı. Ve bizim afsal atmamız hiçbir şey ifade etmeyecekti. Yapılan asfalt çökmeden dolayı tekrar bozulacaktı. Bunun için öncelikle kenar mahallelerden başladık yol çalışmalarına öncelikle Turan Çelik Caddesi, Fen Edebiyat Fakültesi yolunu asfaltladık. Bu güzargahta daha öncede kaldırım çalışmaları yapılmıştık” diye konuştu.

Öte yandan Turan Çelik Caddesi’nin asfaltlanması vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılandı. Uzun yıllardan beri bozuk olan yollarının kaldırım ve asfaltının yapıldığını dile getiren vatandaşlar; “Belediye’nin çalışmalarına sahip çıkacaklarını” ifade ettiler.

Kars Belediye Başkanlığı’nca il genelinde bir çok bölgede refüj, kaldırım, yol ve içme suyu şebekesi çalışmalarımı yapılıyor.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgiler alıyor.

KARS BELEDİYESİ TURAN ÇELİK CADDESİ’NİN ASFAL ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
KARS BELEDİYESİ TURAN ÇELİK CADDESİ’NİN ASFAL ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 12:56:04
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 19:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?