5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Asfalt Operasyonu

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi'nin İstihbarat Şubesi'yle birlikte yürüttüğü "Asfalt" kod adlı operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 7'si tutuklandı.


Emniyet ekiplerinin geçtiğimiz günlerde eş zamanlı olarak yaptığı operasyonda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, sahtecilik, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, takografisi bozuk aracı sağlam gösterme, ruhsatta LPG'siz görünen araca LPG takma, üzerinde borç olan araçları borçsuz gösterme, şartnameleri eksik olan araçları tam gösterme ve ruhsat üzerinde oynama yapma" suçlarını işledikleri gerekçesiyle 12 kişi gözaltına alındı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bilgisayar kasaları, dizüstü bilgisayarlar, 60 adet motorlu araç trafik belgesi, sahte hologramlar, başkalarına ait nüfus cüzdanları, ödenen paraları gösteren listeler, çok sayıda evrak ve doküman, kaşeler ve sahte araç plakaları ele geçirildi.


Dün akşam adli makamlara çıkarılan 12 kişiden 5'i serbest bırakılırken, zanlılardan Y.K., Y.D., Y.G., G.Ö., F.Y. ve karayollarında memur olarak çalıştığı öğrenilen E.D. ile G.N. tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 15:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?