5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Aşıklar bayramından renkli görüntüler

Kars Belediyesi'nin organize ettiği 'Murat Çobanoğlu 4. Geleneksel Aşıklar Bayramı' renkli görüntüler eşliğinde devam ediyor.

Kars Belediyesi Kars Sanat Merkezi'nde 320 halk ozanının katılımıyla devam eden Murat Çobanoğlu 4. Geleneksel Aşıklar Bayramı, 7 dalda yapılan yarışmalarla devam ediyor. Aşıklar bayramında; 'Divan türünde atışma (doğaçlama) dalı, atışma dalı, karşılıklı atışma dalı, dudak değmez (leb değmez) dalı doğaçlama, muamma dalı, şiir dalı, güzelleme ve memleket türküsü' dallarında sahne alan ozanlar hünerlerini sergilediler.

Yarışmaların en ilginç bölümü ise 'Dudak değmez' dalı oldu. 8-11 heceli değişlerini 'b, f, m, p, v' harflerini kullanmadan söyleyen ozanların hata yayıp yapmamalarının anlaşılması için dudaklarının arasına kibrit çöpü konuldu.

Aşıklar Bayramı'na Gürcistan ve Azerbaycan'dan gelen aşıklar da büyük ilgi gördü.

Aşıklık sanatının saz ve söz ustaları birbirinden güzel şiir ve türküleriyle salondakilerden büyük alkış aldılar. Yarışmada en genç ve en yaşlı aşıklar da kıyasıya yarıştılar. Genç aşıklar üstatlarının elini öperek saygılarını gösterdiler.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 17:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hayri ÖZTÜRK IP: 78.184.48.xxx Tarih : 6.05.2008 21:32:15

Aşıklar bayramında emeği geçen herkese teşekkürler. ilimiz için oldukca önemli bir organizasyon olduğunu Karsın gelişmesinde büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.