5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Asker adayına duygulandıran tören

Kars'ın Sarıkamış ilçesi İnönü Mahallesi'ndeki Yılmaz ailesinin evinde askere gidecek Tünay Yılmaz için kına töreni düzenlendi.


Altıncı oğlunu vatani görevini yapacağı Kayseri'ye gönderen Anne Birgül Yılmaz, "Oğlumun ellerine kına yakıyoruz. Çocuğumu asker etmek için, vatanımıza hizmet etmesi için kına yakıyoruz. Allah'a emanet olsun, vatan borcunu ödesin, sağ-salim gelsin. Allah bütün askerlerimizi korusun içinde de benim yavrumu korusun" dedi.


Baba Mehmet Yılmaz ise "Çocuğumu askere gönderdiğim için çok mutluyum. Bu altıncı asker çocuğum. Vatani görevini yapmaya gidiyor. Allah herkesin evladını korusun. 10 tane daha oğlum olsa hepsini askere gönderirim" diye konuştu.
Asker adayının ellerine kına yakan evin gelini Demet Yılmaz da, "Kaynımın kınasını seve seve yaktık. Hiç gözyaşı da dökmüyoruz. Çünkü hainleri sevindirmeyeceğiz. Benim de iki oğlum var onları da askere göndereceğim. Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde konuştu.


Sabah saatlerinde de evin önünde uğurlama töreni düzenlendi. Çoluk-çocuk, yaşlı-genç herkes sıraya girdi ve asker adayı Tünay Yılmaz, başta babası Mehmet Yılmaz olmak üzere hepsini birer birer öperek vedalaştı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 15:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cuneyt IP: 72.14.220.xxx Tarih : 14.12.2008 02:51:11

Öncelikle asker kardesimize hayirli teskereler dilerim. Insallah sag salim tamamlayip döner yuvasina cok güzel ve gercek bir askerlik yapacak cünki bende kayseride askerdim biraz egitim fazla ve asiri disiplinli ama askerliginde olmaz olmazlari bunlar. Kinali askerimize selam olsun cenabi hak kanadinda saklasin onu o tertemiz ailesene hörmet edip ellerinden ópmek lazimki vatanimiza 6tane asker yetistirmis