5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Atatürk resimli gravatlar ilgi gördü

Cumhuriyetin ilanının 85. yıldönümü Kars'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda Mihralibey İlköğretim Okulu öğretmenlerinin Atatürk resimli kravatları ilgi çekti. 

Törene Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Hükümet Konağı önünde yapılan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak göndere Türk bayrağı çekildi. Vali Erden, Başkan Alibeyoğlu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oguş halkın, öğrencilerin ve askeri birliklerin bayramını kutladı. Vali Erden, yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet Bayramı her yıl 29 Ekim'de ulusça, kıvançla kutladığımız bir milli gündür. 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet kurulmasıyla, vatandaşlar Cumhuriyetle birlikte özünde var olan özgürlük ve unsurlarını kavramıştır. Cumhuriyet bir halk yönetim şeklidir ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dedi. 

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları oynandı. Tören şiir, kompozisyon, resim ve Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından tören geçişi ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşim karakoç IP: 85.99.124.xxx Tarih : 13.11.2008 12:58:00

ATATÜRK Kravatlarını takınca insanın kendine ve ülkesine duyduğu güvenin arttığına inanıyorum. ve KARS' ta büyüyen artık zaan zaman ben Karslıyım diyen , hatta bu kravatların üreticisi olan ben ayşim karakoç, 29 EKİM 2008 de fotoğraf karelerine giren bu manzara karşısında inanın cok duygulandım. ben de orada olmak isterdim doğrusu. gönül isterki okullarda da bu kravatların takılma zorunluluğu olsun. SON OLARAK SÖYLEMEK İSTERİM Kİ KRVAT MEDENİYETTİR ... VE KRAVAT TAKILMASI MECBURİ OLMALIDIR... www.aysimkarakoc.com bu arada Kars' da cok özledim. sıcak insanları, sımışkası ve kaz eti ah ah özlenmiyecek gibi değil.... KARS'I SEVİYORUZ