6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Atıf Özbey'in Kars temasları

Seçim çalışmaları nedeniyle Kars'ta bulunan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Atıf Özbey, açıklamalarda bulundu.

SP Genel Başkan Yardımcısı Atıf Özbey; SP Kars İl Başkanı Mikail Demir, SP Arpaçay İlçe Başkanı Seyfettin Güney, SP Arpaçay Belediye Başkan Adayı Sancar Güney, SP Arpaçay İl Encümenliği 1. sıra adayı Cumhur Ağadedeoğlu ile birlikte, Koçköy Beldesi Belediye Başkan Adayı Ersin Kurum'a destek için beldeye gitti.

MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLUNCA GECE DUA EDİYORDUK, GÜNDÜZ ÇALIŞIYORDUK

Refah Partisi (RP) dönemlerine değinen Özbey, milli görüş çizgisinden de söz ederek, ''Nurettin Sözen'in döneminde çöpler İstanbul'da toplatılmıyordu, sular da akmıyordu. Biz de önce sudan başladık. İyi ki de her şeyimiz Allah'a kalıyor ya başkalarına kalsa durumumuz ne olacak? Ya İsrail'e, ya Amerika'ya, ya Avrupa Birliği'ne kalsa ne olur? İyi ki işlerimiz Allah'a kalıyor. Biz ne yaptık? Çıktık dua yaptık. Bir ay boyunca şırıl şırıl yağmurlar yağdı ve barajlar doldu. Refah Partisi mahalle temsilcileri elbiselerini değiştirdiler akşamları kimse görmesin diye ne kadar çöp varsa toplayıp şehir dışına çıkardılar. Trabzon'dan tankerlerle su taşındı. İnsanlarımız bir inançla, 'Aman Refah Partisi kazanmış bir leke yüzümüze gelmesin' diye ceplerindeki paraları harcamaya başladılar. Ve Allah'a şükürler olsun 5 yıl içerisinde İstanbul'da işsizlik kalmadı, su sorunu kalmadı, bugünkü trafik sorunu yoktu, ekmek en kaliteli, en ucuz ve en büyük ekmek haline geldi. Su da en kaliteli, en ucuz, 24 saat akan su haline geldi. Erbakan Hocanın bir sözü var; 'Milli görüşçü olduğun zaman tekkeden bile su çıkarırsın' diyor. Milli görüşçü olunca gece dua ediyorduk, gündüz çalışıyorduk" şeklinde konuştu.

MÜCAHİT OLARAK GÖNDERDİK MÜTEAHHİT OLDULAR

Özbey ayrıca, 7 yıldır Refah Partisi çizgisinden koparak AK Parti saflarına katılanların mücahitliği bırakıp müteahhit olduklarını da belirterek, "Maalesef 7 yıldan beridir AK Parti'ye bizim mücahit olarak gönderdiğimiz arkadaşlardan hepsini müteahhit yaptılar. Her birinin elinde bir çanta ihale takipçisi oldular. Esnafı gezdik baktık ki 5 yıl önceki esnaf neyse yine öyle. Her şeyi Allah'a havale ediyorlar. Sen yalvarıyorsun 'Oy ver' diyorsun o da 'Allah versin' diyor. 'Hayırlısı' diyorsun, 'Allah versin' diyor. 'Sen ne yapacaksın' diye soruyorsun, 'Allah versin' diyor" ifadelerini kullandı.

PALAVRA ATIP MEZARLARDA YATAN NİCE YİĞİTLER VAR

Kendisinin ilahiyatçı olduğunu da sözlerine ekleyen Özbey, son olarak oy verecek seçmenlerin akli selim davranmasını isteyerek, şunları söyledi:
"Cenab-ı Hak bize akıl vermiş. Öyle bir şey ki uçak üretiyor, tank üretiyor, füze üretiyor. 'Bu akıl var olduktan sonra oyunu nereye vereceğine aklın karar versin' diyoruz. Öyle bir yere ver ki senin namusunu, canını, malını, inancını teslim edeceğin bir yere ver' diyor Cenab-ı Hak. Ben de gidip öyle bir yere veriyorum ki, malımı mahvedecek, canıma kıyacak, namusuma el uzatacak, inancımı da yok edecek bir yere veriyorum. Sonra da diyorum, 'Allah'ım sen hallet'. Nasıl halledecek? Belayı kendi elimle istemişim ben. Niçin bu işleri Allah'a havale ediyoruz? Cenab-ı Hak sorumluluğu bize vermiş. Hayırlısı kendimiz isteyeceğiz. Bakın iktidar yanlış yaptı siz direndiniz, buradaki Belediye Başkanı da dedi ki, 'Ben halkımı dinlerim, başbakan arkamdaymış bunun önemi yok, bu halk benim arkamda olsun' dedi ve istifa etti. 'Ben olmasam Koçköy elden gider, ya da ben olmasam Kars batar' diyenlere şunu söyleyin; ya birader gel beraber mezarlıklara gidelim. Senin gibi böyle palavra atıp da orada yatan nice yiğitler
var. Sen de onlardan bir tanesisin gelip geçeceksin. Kalıcı olan bu memlekettir, bu millettir ve bu milletin inancı olan İslam'dır."
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 18:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?