3
Mayıs
2024
Cuma
KARS

Av yasağı başlıyor

KARS’TA SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLIYOR

Kars’ta su ürünleri av yasağının 15 Mayıs 2010 tarihinde başlayacağı bildirildi.

Kars il sınırları içerisinde yer alan Çıldır, Aygır, Çengilli, Arpaçay Baraj Gölü, Bayburt Baraj Gölü ve bunlara bağlantılı tüm akarsularda 2010 yılı su ürünleri avlanma yasağı 15 Mayıs 2010 tarihinde başlacak ve 15 Ağustos 2010 tarihinde sona erecek.

Vali Yardımcısı Gülen, 15 Mayıs’ta başlayacak olan av yasağında tüm balıkçı teknelerinin karaya çekilerek kesinlikle suda bulundurulmayacağını söyledi. Gülen; “Tarım İl Müdürlüğü ve tüm İlçe müdürlüklerinin avlanma yasağı döneminde su ürünleri koruma ve kontrol denetimleri devam edecektir. Kanun dışı uygulamalarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapacaklardır. Cezalar idari para cezası olarak uygulanacak, en düşük ceza 214 TL. En yüksek ceza bin.451 TL’dir. Suçların tekrarı halinde cezalar iki katı olarak uygulanacaktır” dedi.

Vali Yardımcısı Gülen; “Bu dönem içerisinde koruma ve kontrol faaliyetlerimiz daha etkin ve yaygın olarak yapılabilmesi için duyarlı vatandaşların işbirliği ihtiyacımız var. Ancak vatandaşların işbirliği ile kaçak balık avlanmasının önüne geçebiliriz. Bu işbirliğini sağlamak için vatandaşlarımız su ürünlerini av yasağı boyunca 0 4747 212 70 93 numaralı telefondan arayarak ihbarda bulunabilirler. Bu hatlarımıza şikayet ve ihbarda bulunanların kimlikleri gizli tutulacaktır” diye konuştu.

Öte yandan su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde alınan bu tedbirlerin etkili olabilmesi için, yasak sezonda avcılık, balık nakli ve satış yapan şahısları gören vatandaşların kendilerine en yakın Belediye Zabıta görevlilerine, Emniyet, Jandarma, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirmeleri gerektiği vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 12:52:02
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 13:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?