6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Ay yıldızlar al yanaklarda

Kars 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı yıl sonu etkinliği izleyenleri büyüledi. Minik öğrencilerin yanaklarında ay yıldızlı amblemler ve askeri kıyafetlerle sahneye çıkıp 'Andımız' marşını okumaları salonu coşturdu. Dev Türk bayrağını var güçleriyle dalgalandıran minikler, izleyenlerden tam not aldı.


80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencilerinin yıl sonu gösterisi Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Etkinliğe; Vali Vekili Mustafa Özkaynak ve eşi Şendur Özkaynak, Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Fatma Yeşim Erden, Vali yardımcısı Doğan Demirdaş'ın eşi Ayşe Demirdaş. Milli Eğitim Müdür yardımcısı Osman Urlunç, 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdiresi Nuriye Uluağaç, bazı daire amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Okul Müdiresi Nuriye Uluağaç, bir konuşma yaparak gösteriyi hazırlayan öğretmen ve öğrencilerle desteklerini esirgemeyen ailelere teşekkür etti. Uluagaç, "Müdür yardımcılarım Sevilay Bahadan ve Muhammet Avcı ile öğretmenlerimiz; Şule Aslan, Birgül Yıldırım, Seval Yücesoy'a emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi belirtmek istiyorum" dedi.


Ardından, kelebekler sınıfı öğretmeni Şule Aslan ve öğrencileri 'Barış Çocukları' adlı gösteriyi sundular. Tavşanlar sınıfı öğretmeni Bingül Yıldırım ve öğrencilerinin baharı anlatan gösterilerinden sonra Minik eller sınıfı öğretmeni Seval Yücesoy ve öğrencileri sahne aldı. Daha sonra sırasıyla; Kafkas Halk Oyunları, dans, şiir ve sıra gecesi gibi oyunlar sahnelendi.


Programın sonunda ise bütün anasınıfı öğrencileri al yanaklarındaki ay yıldızlı amblemler ve askeri kıyafetleriyle sahneye çıkarak hep bir ağızdan 'Andımız' marşını okudular. Davetlileri gururlandıran görüntüler yerini 10. Yıl Marşı eşliğinde dev Türk bayrağının sahnede dalgalandırılmasına bıraktı. İzleyicilerin alkış tufanı eşliğinde 10. Yıl Marşı'nın okunması gururlandıran görüntüler oluşturdu.
Etkinlik; minik bedenleri ve ufacık bilekleriyle dev Türk bayrağını dalgalandıran öğrencilerin hafızalardan silinmeyecek gösterileriyle sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 16:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?