5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Azerbaycan başkonsolosuna plaket

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Bilal Dündar, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'nu iki ülke arasındaki ilişkilerde göstermiş olduğu çalışmalarından dolayı makamında ziyaret ederek plaket verdi.

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'nu makamında ziyaret eden TADF Başkanı Bilal Dündar, "Bildiğimiz ve inandığımız bir şey vardır kardeş Azerbaycan'la Türkiye geçmişte kader birliği yaptığı gibi bugün de yapma mecburiyetindedir. Bunu çok üst düzeye getirmemiz lazım. Bunun da bizlerin çalışmasıyla ve devletin temelini attığı bu ilişkiye katkı sağlamasıyla olacağını düşünüyoruz. Ulu önder rahmetli Haydar Aliyev'in çalışmasıyla Bakü-Tiflis-Ceyhan hayata geçti. 'Şahdeniz' projesi yolda, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi yolda ve bu ilişkilerin gün geçtikçe çok iyi bir boyuta gelmesi lazım. Türkiye-Azerbaycan birlikteliği ne kadar yüksek olursa başarı şansımızın o kadar iyi olacağına inanıyoruz" dedi.

Azerbaycan topraklarının yüzde 27'si işgal altındaysa bunun herkes için üzüntü kaynağı olduğunu ifade eden TADF Başkanı Dündar, "Ama bildiğimiz bir şey daha vardır. Ermenistan o toprakları işgal etmemiştir. Rusya'nın 366. Alayı'yla dış destekle o topraklar işgal edilmiştir. Azerbaycan tükürüğüyle Ermenistan'ı boğacak güçtedir. Ermenistan'ın bütçesinin tamamı kadar Azerbaycan silahlı kuvvetlerine bütçe ayrılmıştır. Azerbaycan sabırla izliyor, Azerbaycan bilinçli gidiyor, Azerbaycan dünya kamuoyu önünde haklılığını tek tek ispat ederek yoluna devam ediyor'' şeklinde konuştu.

Kars'ta Ermeni kapısının açılmasını istediğini de vurgulayan Dündar, şunları kaydetti:

''Mutlak anlamda yeri geldiği zaman, Azerbaycan, topraklarını aldığı zaman, Azerbaycan'la Ermenistan geçmişe sünger çekip dost olduğu zaman, Türkiye elbette ki her komşusuna kapısını açar. Ama bu anda bu mümkün değildir. Bunu ihanet olarak kabul ediyoruz. Yaşasın Türkiye Azerbaycan dostluğu, kardeşliği, yaşasın toplumların kardeşliği. Biz bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz.''

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu ise, "Azerbaycan ve Türkiye iki kardeş ülke olarak daima yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 15:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Baybora alp tekin IP: 85.107.175.xxx Tarih : 20.06.2008 14:22:27

Plaket yerine ermenilerden karabağı alıp hediye edelim daha güzel olmazmı? bence bu daha makbüle gecer.