6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Azeri ve Ermeni öğrenciler buluştu

AZERİ VE ERMENİ ÖĞRENCİLER SARIKAMIŞ'TA BİR ARAYA GELDİ

Azeri ve Ermeni öğrenciler, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir araya geldi.

Kuzey Doğa Derneği, bu yıl 5.'sini düzenlediği Doğa Okulu projesi kapsamında Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye'de çeşitli üniversitelerde okuyan 4'er öğrenci olmak üzere toplam 16 öğrenciyi Kars'ta buluşturdu.

Türkiye'de özellikle Kars'ta olmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Ermeni öğrenci Luba Balyan, doğa için bir arada bulunduklarını belirterek "Azeri arkadaşlarımla bir arada olmaktan son derece mutluyum. Sonuçta ortak bir noktada buluşmuşuz. Aynı proje kapsamında çalışıyoruz. Kars çok güzel, Kars'ın doğası çok güzel, tekrar Kars'a gelmeyi umut ediyorum" dedi.

Azeri öğrenci Sevine Saruxanova, insanların ne düşündüğünün kendilerini ilgilendirmediğini belirtti. Doğa için bir araya geldiklerini belirten Saruxanova, şöyle konuştu: "Ermeni arkadaşlarla iyi anlaşıyoruz. Hatta aynı odaları paylaşıyoruz. Bizler arasında bir sorun yok. Zaten sorun olması da mümkün değil. Biz doğa sevdalısıyız. Bizlerin dili doğa. Kafkas ülkeleri olarak aynı coğrafyayı paylaştığımız için bir araya geldik bu birlikteliği devam ettireceğiz."

Öğrencilerin, Doğa Projesi kapsamında Kars'ı gezeceği belirtildi.

AZERİ VE ERMENİ ÖĞRENCİLER SARIKAMIŞ'TA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 13:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?