6
Mayıs
2024
Pazertesi
KARS

Baba oğulun acı sonu

Kız görmek için gittikleri Giresun'dan dönen baba ve oğul Kars'ta geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, iki ay önce askerden döndüğü bildirilen ve uzun süredir Giresunlu bir kızla telefonla görüştüğü belirtilen Karslı Veli Şahin'in (25), babası Ali Sait Şahin'e(55) durumu anlatması üzerine birlikte Giresun'a gitme kararı aldılar. Baba-oğul 3 gün önce Kars'taki evlerinden Giresun'a kız görmek için ayrıldılar. Aynı gün içerisinde geri dönerlerken akşam saat 19.00 sıralarında baba Şahin evini arayıp eşine yolda olduklarını haber verdi. Daha sonra kendilerinden iki gün boyunca haber alınamayan baba ve oğlu için Şahin ailesi Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci'den yardım istedi. Plaka bilgileri ve cep telefon sinyalleriyle yapılan arama sonucunda baba ve oğlun Kars civarında kaybolduğu anlaşıldı.

Bu arada, Erzurum-Kars karayolundaki Karakurt köyü yakınlarında 36 EE 132 plakalı otomobilin, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Aras Nehri'ne uçtuğu bilgisini alan ekipler harekete geçti.  Kazanın ardından bölgeye gelen Kars Sivil Savunma Müdürlüğü, Karakurt Jandarma Karakolu ve Sarıkamış Belediyesi ekipleri, arama çalışmalarına başladı.

Otomobilde Ali Sait Şahin ile oğlu Veli Şahin'in bulunduğu bilgisini alan yetkililer, yaptıkları arama sonucunda, Şahin ve oğlunun cesedini, nehirde otomobilin bulunduğu bölgenin yaklaşık 100 metre ilerisinden çıkardılar. Baba ve oğlunun cesetlerinin otopsi yapılmak üzere Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.  Öte yandan, kazada hayatını kaybedenlerinin yakınlarının, cesetlerin nehirden çıkarılması sonrasında fenalaştıkları görüldü.

Bugün, Vali Mehmet Ufuk Erden'in de katıldığı baba ve oğlunun cenaze töreninde öğlen namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Baba ve oğulun cenazeleri Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Göldalı köyünde defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 19:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT IP: 85.99.178.xxx Tarih : 27.05.2009 10:15:02

değermıydı cnm ya..kars ta kızmı yok zaten asker peşıne gelen kızdan da hayır çıkmaz...