5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Baba özlemleri 2 yıldır dinmedi

Kars'ın Kağızman ilçesinde 5 kardeş yaklaşık 2 yıl önce evden ayrılıp ortadan kaybolan babalarından haber bekliyor. 

Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma yürüttüğü olay nedeniyle 5 çocuk ve anneleri zor şartlar altında yaşıyor. 

Abdulkadir Altun, 2 yıl önce bir sabah alacaklarını tahsil etmek için Kümbet Mahallesi'ndeki evinden ayrıldı. 5 çocuğunu ve karısını arkasında bırakan 43 yaşındaki Altun, ayrıldığı evine bir daha dönmedi. Gözyaşlarına hakim olamayan 11 yaşındaki 6 sınıf öğrencisi Murat Altun, "Benim babam 2 sene önce evden çıktı bir daha geri dönmedi. Ne olur sizden yardım istiyorum. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza sesleniyorum. Bizlere yardım edin ne olur. Babamı bana ve küçük kardeşlerime getirin ne olur. Benim annem her gün ağlıyor. Biz sefalet içindeyiz" dedi. 

Sır gibi ortalıktan kaybolan Altun'un 4 yaşındaki en küçük oğlu Halit Altun, "Babamı çok seviyorum. Ne olur onu bulun. Babam bir yerde kaybolmuş" diye konuştu.
Oyun oynama yaşlarında büyük sorumlulukları göğüsleyen 4 kardeşe evin en büyük çocuğu Murat Altun babalık yapmaya çalışıyor. Kağızman Kaymakamlığı'nın 3 ayda bir verdiği 300 YTL ile geçinmeye çalışan Altun ailesinin gözünden yaş eksik olmuyor. 

Türkçe bilmediği için oğlu Murat'ın tercümesiyle derdini anlatan Abdulkadir Altun'un eşi Çiçek Altun, "Kocam iki yıldır kayıp ve o günden sonra da kendisinden bir daha haber alınamadı. Yanında 16 bin YTL, çok sayıda çek ve senetle birlikte evden ayrıldı ve bir daha geri gelmedi" şeklinde konuştu. 

2 yıl önce ortadan kaybolan Abdulkadir Altun ile ilgili olarak Kağızman Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 19:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?