5
Mayıs
2024
Pazar
KARS

Bahçeli hükümeti eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kars'ta düzenlediği mitingdeki konuşmasında hükümeti eleştirdi.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paşacı, Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Taytek, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Didinmez ve Atilla Kaya, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk'le birlikte havayoluyla Kars'a gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi; MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, İl Başkanı Oktay Aktaş, Belediye Başkan Adayı Settar Kaya, Ülke Ocakları Kars İl Başkanı Güven Aydeyer ve partililer karşıladı.

Bir otelde dinlenen MHP Lideri Devlet Bahçeli daha sonra MHP Kars İl Başkanlığı'nın düzenlediği, ''Ülke Senin Karar Senin'' mitingine katılmak için Cumhuriyet Meydanı'na geçti.

Binlerce vatandaşın katıldığı mitingde ilk olarak İl ve İlçe Belediye Başkan Adayları tanıtıldı. MHP İl Başkanı Oktay Aktaş ve MHP Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya'nın konuşmasından sonra kürsüye MHP Lideri Devlet Bahçeli çıktı. Bahçeli, 29 Mart yerel seçimlerinde dikkat edilesi gereken hususlarla ilgili genel bir değerlendirme yaptıktan sonra Belediye Başkan Adayı Settar Kaya'yı Belediye Başkanı olarak görmek istediğini söyledi.

Bahçeli daha sonra ülke gündemindeki seçim çalışmalarına değinerek AK Parti'ye yüklendi ve ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, "ABD'de baş gösteren bir küresel kriz okyanusu dalga dalga Avrupa'ya yayılıyor ve Türkiye'yi de sarmaya başladı. Daha bu kriz yeni geliyor. Ama Türkiye'de 2006 yılının sonundan itibaren yaşanan bir ekonomik kriz var. Başbakan ise, 'Bizde kriz yok, dışarıdan geliyor, krizin kaynağı dışarıdadır' diyerek milletten gerçeği saklamanın kimseye faydası yoktur Sayın Başbakan. 'Türkiye'de kriz teğet geçiyor' diyorsun. Neresi teğet geçiyor? Hangi gün Kars'a geleceğini bilemiyorum ama gel bak ki Kars'ta teğet mi geçiyor yoksa yüreğini delip mi geçiyor gel de bir gör. Bu gelen ekonomik krizi hafife alamayız. Bu krizi bugünden görüp gerekli tedbirleri almalıyız. Kürsülere çıkıp omzunda paltoyla bir bu tarafa volta atıyor, bir o tarafa volta atıyor. Dönüyor çiftçiye, 'Al ananı git' dediği gibi şimdi de siyasi partilere iftira üzerine iftira atıyor. Bunlar bu ülkenin kurmuş olduğu siyasi partilerdir. Bu siyasi partilerin hepsine saygı göstermek lazım. Onların da genel başkanları, belediye seçimleri ve diğer faaliyetleriyle ilgili halkın huzuruna çıkıyorlar. Durup dururken yalana, iftiraya, fitneye dayalı konuşmalarla bu gerginlik stratejisi seni kurtarmaz, ayaklarını öyle bağlar ki bir daha milletin huzuruna çıkacak halin kalmaz. Her gün havaalanında havada dolaşarak TOKİ'nin kurduğu o güzel kürsüler üzerinde, kırmızı halılar üzerinde yürüyerek böbürlenip, kendini Ortadoğu'nun eş başkanı, Davos'un fatihi, şimdi de kalkmış son padişah olarak takdim etmeye kalkma. Mütevazi ol. Seni getiren halka saygı duy. 'Onlar nasıl olsa bana oy verir çünkü onların hepsini yoksul bıraktım şimdi de paketlerle onların karnını doyuruyorum. Onlar bana verecektir' diye hareket etme" dedi.

AL PAKETİ VUR TOKATI

SYDV aracılığıyla dağıtılan yardımlara da değinen Bahçeli, "Bu paralar sizindir. Öyleyse ister belediye olarak, ister iktidar olarak, ister valiler aracılığıyla, ister kaymakamlar aracılığıyla olsun makarna, yoğurt, fasulye, bulgur, zeytinyağı, kömür ne varsa şimdi de moda oldu elektrik yok, su yok buzdolabı ile çamaşır makinesi modası çıktı. Onun için aziz Karslılar böyle bir paketle geldiklerinde ananızın ak sütü gibi alın, o sizin helalinizdir çünkü sizindir. Ye, iç, kullan bu senin hakkındır.

Ama, hür iradeni bir paketle mahkum etmeye, sizi köle haline getirmeye de 29 Mart sandığında bir cevap vermelisiniz. Onun için 'Al paketi vur tokadı' diyorum. İşte ben diyorum ki, AK Parti'ye ders verelim, MHP'ye yol verelim. AK Parti'nin tek alternatifi MHP'dir" diye konuştu.

Bahçeli daha sonra karayoluyla Erzurum'a hareket etti.
Bu arada basın için ayrılan otobüsten inmekte zorlanan gazeteciler akla karayı seçtiler. Gazeteciler, otobüsün vincin yanına yaklaşmasıyla güçlükle aşağı indiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:33:07
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 16:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?